Calculator dobândă

Calculator procente

Calculator dobândăPână când vă vom arăta ce este și cum funcționează acest Calculator procentual, care este în partea de sus a paginii, să vorbim un pic despre ceea ce este interesul.

Definiția dobânzii: interesul este suma pe care beneficiarul împrumutului trebuie să o plătească (care poartă și numele împrumutatului) celui care ia dat un împrumut (sau creditorului) pentru a-și folosi banii pentru a le returna.

Dacă, ca persoană fizică, decideți să luați un împrumut, puteți crea o relație de colaborare între dvs. și instituția financiară la care doriți să aplicați. Astfel, organizația devine creditor și debitor.

Dacă deschideți un cont de economii sau un depozit bancar, situația se schimbă. De fapt, împrumutați bani într-o bancă care le poate folosi până când vă întoarceți. Astfel, în acest exemplu, banca devine debitor.

Când vine vorba de împrumuturi, dobânda poate fi de trei tipuri:

Procent simplu
Procentul pliat
Rata efectivă anuală a dobânzii, sau pe an
Ce este o afacere simplă și cum funcționează?
cum se calculează dobânda

Interesul simplu este foarte important de înțeles, deoarece se află în centrul tuturor instrumentelor financiare.

Formulele matematice pentru determinarea valorii sale nu sunt complexe și dificil de învățat, iar dacă reușiți să aflați cum se calculează acest procent, sunteți în stare să luați decizii financiare inteligente în viitor.

Când luați un împrumut la o rată a dobânzii simplă, suma pe care creditorul trebuie să o primească este raportată numai la costurile reale.

Cu alte cuvinte, sumele pe care le-au luat pe credit nu vor fi acumulate dobânzi, ceea ce duce apoi la alte rate ale dobânzii (un fenomen numit dobândă complexă, despre care vom vorbi chiar mai jos).

Cum de a calcula un interes simplu?
Acest calculator, situat în partea de sus a paginii, a fost creat pentru a determina valoarea unei rate simple a dobânzii pentru împrumutul luat.

Se utilizează următoarea formulă de calcul:

D = So x D x n
Unde d (rata de reducere) este egală cu capitalul inițial( So), înmulțită cu rata dobânzii (d) și durata împrumutului în anii (n).

Iată un exemplu de calcul pentru determinarea sumei dobînzii la un împrumut de 1000 de lei, adoptat la dobînda anuală de 10% în Expresie anuală:

D = 1000 lei x 10% x 1 = > P = 100 lei

Ce este dobânda compusă?

Ce este dobânda compusă?Dacă vă referiți la un instrument financiar cu dobânzi complexe, atunci totul va arăta astfel:

La sfârșitul fiecărei perioade din momentul în care ați luat împrumutul, instituția financiară adaugă dobânda primită în contul dvs. după ce suma primită este egală cu dobânda următorului interval.

Deci, pentru împrumuturile pentru care se efectuează calculul dobânzii anuale, de exemplu, în timpul celui de-al doilea an al împrumutului, veți plăti dobânzi atât în suma inițială a împrumutului, cât și în dobânda primită după primul an.

Acest proces se numește dobândă complexă sau procent.

Cum de a calcula dobânda compusă?

Pentru a afla ce valoare are rata dobânzii totale, se utilizează următoarea formulă:

D = So x (1 + d/100)n-So
Iată un exemplu de calcul pentru determinarea unei părți a piciorului costului creditului în mărime de 1000 de lei, pentru doi ani, perceput 10 la sută anual %:

D = 1000 x(1 + 10/100)2 – 1000 => D = 210 lei

Care este rata anuală a dobânzii sau rata anuală a dobânzii?
calcularea dobânzii la împrumut

Dacă doriți să faceți calculul dobânzii împrumutului, indiferent dacă utilizați calculatorul nostru sau preferați să faceți manual operații matematice, nu puteți lua în considerare doar dobânzi simple.

Ar trebui să ia în considerare, de asemenea, alte taxe și taxe care pot fi aplicate pentru împrumut după cum urmează:

Taxa de analiză a fișierelor
Taxa de administrare
Taxa de procesare
Comision pentru închiderea dosarului
Comision de retragere
Taxa de solicitare a soldului

… și mai mult; mai mult.

Și aceste costuri suplimentare pot duce la faptul că împrumutul, care începe inițial cu acceptarea ratei dobânzii, devine o povară pentru cei care nu au citit cu atenție toți termenii contractului și nu iau în considerare toate opțiunile.

Din acest motiv, a apărut așa-numita rată anuală efectivă a dobânzii sau un an.

Acesta este cel mai bun instrument pe care îl puteți utiliza pentru a compara împrumuturile în afară de site-ul nostru, care vă va ajuta cu o mulțime de instrumente foarte utile.

De ce spunem asta? Deoarece în termeni de Dae vor fi luate în considerare toate cheltuielile, taxele și taxele, plus dobânda simplă și compusă, care apoi se transformă într-un procent și comunică într-un an.

Dacă doriți să utilizați acest calculator rata dobânzii, găzduit la începutul articolului, pentru o mai bună precizie, dacă dvs. de credit este, de asemenea, vine cu alte costuri, în comparație cu un simplu procent, mai întâi introduceți valoarea DAE, care veți găsi în contractul de împrumut.

Cel mai bun calculator
calcularea dobânzii

În partea de sus a acestei pagini, veți găsi un calculator procent care se va dovedi a fi foarte util, ajutându-vă să aflați care sunt simple anuale și lunare interes pentru împrumut pe care doriți să împrumute.

Dacă doriți să obțineți mai multe detalii, cum ar fi distribuțiile de plăți sau cheltuielile generale de împrumut, nu ezitați să utilizați aplicația pe pagina calculator de împrumut.

Rate ale dobânzii lunare de credite rapide

Rate ale dobânzii lunare de credite rapideCând te uiți după împrumuturi rapide, valoarea DAE nu contează.

Acest lucru va fi de ordinul a mii de procente normale, dacă credeți că astfel de împrumuturi adesea trece nu mai mult de 30 sau 45 de zile.

Într-un an este foarte util pentru împrumuturi lungi, care includ câțiva ani, dar pentru scurt, este ideal să se uite la suma dobânzii lunare sau zilnice sau la suma finală, totală pentru a plăti.

Pe pagina dedicată acestor tipuri de credite de pe site-ul nostru veți găsi un calculator special de credit creat pentru împrumuturi rapide sau credite personale.

Recent articles

Accesează un credit fără dobândă

Ce este un împrumut fără dobândă? Așa cum puteți înțelege acest lucru pe cont propriu, chiar de la numele acestui instrument financiar, un împrumut fără...

Credit ipotecar sau Prima Casă?

Ipoteca sau prima casa? Deși pe site-ul nostru puteți găsi informații cu privire la ipotecă, precum și despre programul "Prima casa", noi (echipa finanțatorului) s-au...

Ce este DAE și cum te poate ajuta

Ce este Dae? La fel ca majoritatea oamenilor, înainte de a vă decide să cumpărați un anumit produs, probabil că preferați să comparați prețul cu...

Hora Credit

Prezentare Generală-Credit Mountain Muntele Credit este deținut de Muntele Credit IFN S. A. cu sediul la București și a fost înregistrat în registrul general al...

Dobânzi depozite

Dobânzi la depozite Este imposibil să ne imaginăm un departament dedicat economiilor și investițiilor, să nu mai vorbim de depozitele bancare. Deși vin cu unele...

Tu știi care sunt cele mai bogate țări? – update 2019

Care este cea mai bogată țară din lume? Cei mai mulți oameni vor crede că răspunsul la această întrebare ar trebui să fie Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.