Ce este și cum te poți folosi de un card de cumpărături

Găsiți cele mai bune carduri Mall

Ce este și cum te poți folosi de un card de cumpărăturiCăutați cea mai bună carte comercială din România? Pe Financer.com vă vom ajuta să comparați ofertele din care provin principalii emitenți ai cardurilor comerciale ale țării noastre.

În acest scop, vom compara o serie de parametri, cum ar fi cardurile de timp, dobânzile, asigurările de călătorie, banii etc.

Doar astfel încât să puteți fi sigur că cardul viitor pe care îl alegeți va avea avantajele de care aveți nevoie cu adevărat.Tot ce trebuie să știți despre un card de credit
carduri de tranzacționare

Un card comercial sau un card de credit este un card cu care?

Cardul poate fi folosit ca mijloc de plată în loc de numerar, iar pentru achizițiile din magazinele echipate cu POS, la fel ca online, pe site-urile de comerț electronic.

Carduri de credit pot lucra în două moduri. Sau suma pe care o puteți utiliza pentru achiziții nu va fi debitată din contul dvs. personal pentru un anumit număr de zile. Sau interesul este modest pentru un anumit interval, după care valoarea sa va crește.

Un lucru e sigur. Când utilizați astfel de instrumente de plată, trebuie să înțelegeți foarte bine cum funcționează. În acest sens, echipa Financer a decis să creeze acest articol.

Aici veți găsi tot ce trebuie să știți despre cardul de tranzacționare.

Din ceea ce este, Cum de a alege cel mai bun card de credit sau orice sugestii vin unele dintre cele mai remarcabile în țara noastră.

Cardul AXI este primul IFN din țara noastră care oferă un card de credit pentru achiziții. Mai multe despre companie aici.
Cum de a alege un card de credit
ce este o carte de vizită

Îți place să călătorești? Apoi, fără îndoială, aceste carduri de colecție vor fi utile, care oferă servicii de concierge, asigurare de călătorie sau care oferă un curs de schimb favorabil leu/euro.

Ești un fan al cumpărăturilor online? În acest caz, ar fi bine să știți că există magazine care au parteneriate cu unele organizații emitente de carduri. Astfel, veți putea beneficia de reduceri suplimentare, aplicate pe coșul de cumpărături, în cazul plății cu cardurile corespunzătoare direct pe site.

Indiferent de modul în care alegeți să utilizați aceste instrumente de plată, cardurile de credit vă oferă mai multe opțiuni, beneficii și au mai multă flexibilitate în comparație cu opțiunile clasice de creditare.

Utilizarea instrumentelor de comparare prin Financer.com puteți vedea ce oferte de carduri de tranzacționare ale principalilor emitenți din țara noastră sunt mai potrivite pentru nevoile dvs.

Numai în acest fel puteți alege unul care este perfect pentru stilul tău de viață.

Ce este un semn de carte

În țara noastră, majoritatea oamenilor confundă conceptul de” card de credit “cu”card”.

Astfel, majoritatea instituțiilor financiare consideră că un instrument de plată din plastic prin care puteți împrumuta și cumpăra articole numite “card de tranzacționare”.

Dar, în special, ce este o carte de cumpărături?

Un card de credit este un instrument de plată prin care proprietarul său poate accesa până la suma limitată de organizația financiară care a emis acest plastic.

Suma poate fi utilizată la cererea proprietarului, singura condiție este de a returna banii într-o perioadă de grație.

Cum funcționează un card de credit

Pentru a înțelege cum funcționează comerțul harta, trebuie să identificăm în primul rând următoarele două temnițe:

Limita liniei de credit
Perioada de grație a fondurilor
LIMITA LINIEI DE CREDIT
cel mai bun card de cumpărare

Când doriți să accesați un card de tranzacționare, primul pas pe care trebuie să-l faceți este să deschideți o linie de credit cu un card atașat, o bancă sau o instituție financiară.

Cu alte cuvinte, veți avea o anumită sumă de bani pe care o puteți utiliza pentru cumpărare sau care poate fi retrasă sub formă de numerar la ATM-uri.

Limita liniei de credit, desigur, va varia în funcție de venitul lunar, instituțiile și istoricul personal în ceea ce privește rambursarea împrumuturilor vechi care au fost.

În general, plafonul maxim este cuprins între 700 și 30 000 de lei. Unele bănci majorează această limită pînă la 70 000 de lei, dar doar pentru clienții foarte vechi, buni, cu salarii foarte mari.

PERIOADA DE GRAȚIE A FONDURILOR

Odată ce limita liniei de credit este aprobată, puteți utiliza fondurile primite.

O atenție deosebită este că unele carduri de credit vor păstra o mică taxă dacă alegeți să retrageți bani de la diferite ATM-uri. În schimb, pentru achizițiile plătite cu cardul, Comisioanele vor fi de obicei 0.

Banii, care de obicei vor avea o perioadă de grație, care în majoritatea instituțiilor financiare variază de la 30 la 60 de zile.

Cum explică această perioadă de grație?

Foarte simplu – aveți banii de care aveți nevoie, ați plătit pentru achizițiile dvs. și aveți 30-60 de zile pentru a returna această sumă în contul în care le-ați retras.

Pentru aceasta, nu plătiți nici un interes sau prețul său va fi foarte scăzut, aproximativ 0.1-0.2% pe zi.

Cu toate acestea, în cazul în care perioada de grație depășește dobânda va crește exponențial, pentru fiecare zi de întârziere.

CUM FUNCȚIONEAZĂ CARDUL DE TRANZACȚIONARE

CUM FUNCȚIONEAZĂ CARDUL DE TRANZACȚIONAREAcum, că știți ce este linia de credit și perioada de grație, va fi foarte ușor să înțelegeți cum funcționează cardul dvs. de credit.

Sistemul este foarte simplu: din limita de credit aprobată, puteți utiliza o parte sau toți banii. Sau vei face sume diferite, sau de a folosi plastic pentru a face unele achiziții. Tu decizi care este scopul banilor.

Un lucru este sigur: în termen de X zile (depinde de Organizația emitentă) va trebui să predea banii utilizați pentru a obține 0 la sută sau foarte scăzut.

Dacă nu puteți transfera bani în cont în termenul limită, dobânda poate fi de până la 30 %. Chiar și o zi de întârziere poate provoca cheltuieli semnificative.

Desigur, toate aceste condiții pot varia în funcție de instituția pe care doriți să o aplicați. Prin urmare, trebuie să aveți grijă și să citiți cu atenție tot ceea ce este scris în contractul de împrumut pe care îl creați.

Diferența dintre un card de credit și un card de debit
Dacă ne amintim încă un pic mai sus de debit, credem că este foarte important să ne imaginăm care sunt diferențele dintre ele și cardurile de credit.

Card de debit

Cardul de debit servește ca mijloc de generare a venitului lunar.

Reaprovizionarea sa are loc fie prin angajator, după ce a plătit toate contribuțiile statului sau atunci când aveți anumite sume de bani pe care doriți să le transferați în contul dvs. bancar.

Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la sucursala băncii la care participați și să transferați bani în contul dvs. prin intermediul unui ATM sau casier.

Cu toate acestea, rețineți că operațiunile efectuate de casieri vin adesea cu prețuri specifice!
ÎN CONTUL CURENT, DESCHIDEREA UNUI CARD SAU DESCHIDEREA UNUI CONT
cel mai bun card de credit

Deschiderea de carduri, deschiderea unui cont, sau descoperit de cont este una dintre facilitățile disponibile în cele mai multe bănci pentru clienții lor, care au carduri deschise, carduri de debit.

În principiu, cu ajutorul acestor instrumente, instituțiile bancare deschid o linie de credit pentru persoanele fizice direct în contul lor curent. Deci, atunci când fondurile proprii se termină, puteți începe să utilizați banii pe care îi aveți.

Sumele primite sunt foarte strâns legate de salariul net lunar, care este turnat într-un Cont Personal. Deschiderea unui card (sau a unui cont) are un plafon maxim, care de obicei variază de la 1 la 3 salarii.

În cele mai multe cazuri, cu toate acestea, pentru a obține astfel de împrumuturi este necesară o garanție publică de la angajator, care va finaliza protocolul cu această bancă.

Card de credit

În primul rând, pentru a accesa un card de credit, nu va trebui să primiți contracte de la angajator. Nu mai trebuie să aveți un card de debit la o bancă sau la o instituție financiară la care doriți să vă adresați.

Limitele de credit vor fi acceptate pe baza salariului lunar brut și analiza bonității fiecărui solicitant individual.

Suma împrumutată va avea o scadență mai lungă, de obicei mărită cu 56 de zile sau cu câteva luni, cu o rată a dobânzii a ratelor lunare care încep de la 0 %. Totul depinde, desigur, de instituția financiară cu care vorbești și de condițiile adoptate în contractul de credit.

Avantajele cumpărării unui card

În general, cardurile de credit vin cu o mulțime de beneficii. Dintre acestea, am crezut că reprezentăm cel mai important lucru.

Împrumut fără dobândă
Cele mai multe carduri de tranzacționare vin cu o perioadă de grație, care a fost prezentat mai devreme. Aceasta înseamnă că aveți 30 până la 60 de zile pentru a returna banii, fără a fi nevoie să plătiți dobânzi sau, dacă da, cheltuielile vor fi foarte scăzute.

Numai după ce depășiți termenul, dobânda va crește la 10 sau poate chiar 30% din suma disponibilă, în funcție de Organizația emitentă.

Cumpărați cărți împotriva împrumutului clasic
Un card de credit este o alegere ideală pentru persoanele care au nevoie să împrumute sume mici de bani imediat pentru un timp, dar care nu știu exact cât de mult bani va fi nevoie.

Tot ce trebuie să faceți este să aplicați pentru card, să așteptați până când linia de credit este aprobată, pe care o puteți elimina numai sumele de bani de care aveți nevoie. Nu cheltuiți toți banii disponibili, la fel cum nimeni nu forțează utilizarea cardului în fiecare lună.

Card de credit atunci când sunteți pe drum

Un card de credit este foarte util atunci când sunt pe drum. Puteți utiliza acest plastic în aproape toate țările lumii, atât retrageri de la bancomate, cât și plăți prin POS.

Poate fi folosit ca un instrument de securitate. De exemplu, dacă mergeți cu sume de bani pentru dvs., dar știți că dacă nu mai aveți bani, puteți apela întotdeauna un card de tranzacționare.

Confort și încredere
Când aveți un card de credit cu o linie de credit în buzunar, nu mai trebuie să poarte un portofel sau bani. Pur și simplu scoateți cardul și plătiți în POS-totul este atât de simplu și convenabil.

În același timp, sunteți sigur că puteți apela la anumite mijloace atunci când situația o cere. De exemplu, dacă o pereche de pantofi pe care le-ați visat de luni de zile se îndreaptă spre reduceri, nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la locul în care să obțineți bani pentru ao cumpăra. Pur și simplu apelați cardul, cumpărați-l și returnați banii pentru primul salariu.

Contabilitate ușoară a cheltuielilor

Atunci când se utilizează carduri pentru diferite plăți lunare de cumpărături, puteți face statistici ale cheltuielilor obișnuite. Și această statistică este cheia unui buget personal sau familial bine stabilit.

Protecția fondurilor
Pentru fiecare achiziție, trebuie să aduceți cardul la dispozitivul POS. Achizițiile de peste 99 de lei necesită chiar și codul PIN ca o etapă suplimentară de securitate.

În plus, cumpărături on-line, după introducerea codului de securitate, trimite automat un mesaj la telefonul mobil, al doilea cod care va trebui să introduceți pe site-ul în cazul în care doriți să cumpărați.

Aceasta înseamnă că banii dvs. sunt întotdeauna în siguranță. Chiar dacă vă pierdeți plasticul, totalurile vor rămâne în cont. Prin noile reguli de plată prin intermediul cardului, după cinci tranzacții fără fir, indiferent de valoarea lor, veți solicita în mod automat codul PIN.

În acest fel, și dacă se întâmplă că cardul dvs. nu ajunge la o persoană disprețuită, nu veți pierde sume prea mari.

Creați un istoric de credit.

Fără o istorie de credit, veți vedea că va fi foarte greu pentru a avea acces la orice formă de împrumut, care necesită sume mari de bani-de exemplu, pentru aceste credite ipotecare sau un set de credite.

Cu un card de tranzacționare, puteți crea o astfel de istorie în credit. Rețineți, totuși, că atât datele pozitive, cât și cele negative sunt stocate în registre. Deci, plătiți la timp, întotdeauna, datoriile!

Dezavantajele cardurilor de tranzacționare
Desigur, ca orice instrument financiar, acesta vine cu unele dezavantaje. Ceea ce a fost cel mai important:

Dobânda este destul de mare dacă nu există nici o plată a datoriei.
Așa cum am menționat mai devreme, procentul de împrumut care a fost rambursat într-o anumită perioadă este 0. Prin urmare, vă puteți întreba De ce unii oameni se plâng de interesul cu care vine un astfel de card de tranzacționare.

Ei bine, la depășirea termenului, chiar și pentru o zi, va trebui să plătiți o rată a dobânzii mai mare, care poate ajunge până la 30% din suma disponibilă.

Cu alte cuvinte ?????????? instituțiile financiare folosesc din cauza lipsei de disciplină financiară și neglijență pentru a menține o dată stabilită de unii oameni care folosesc carduri.

În cele din urmă, puteți cheltui sume mari de bani.

În cele din urmă, puteți cheltui sume mari de bani.Excluderea din procesul de cumpărare a actului fizic de plată a banilor din buzunar a fost dezavantajată de client.

Numeroase studii confirmă faptul că suntem dispuși să cheltuim cu 50% mai mult atunci când mergem la cumpărături și plătim cardul, în comparație cu cât am plătit dacă am folosit banii.

Impozite și taxe.
Unele carduri de credit vin cu comitete specifice și comisioane. De exemplu, taxele de retragere de la bancomate, păstrarea contului, emiterea cardului, etc.

În plus, puteți pierde bani făcând plăți în momentul în care părăsiți țara, din cauza unui leu/ paritate foarte profitabil pentru dvs. ca beneficiar al cardului.

Deci, trebuie să ne amintim să verificăm întotdeauna cu atenție contractul pe care îl încheiați cu instituția emitentă și să știm exact ce costuri va veni cu cardul.

Recent articles

Accesează un credit fără dobândă

Ce este un împrumut fără dobândă? Așa cum puteți înțelege acest lucru pe cont propriu, chiar de la numele acestui instrument financiar, un împrumut fără...

Credit ipotecar sau Prima Casă?

Ipoteca sau prima casa? Deși pe site-ul nostru puteți găsi informații cu privire la ipotecă, precum și despre programul "Prima casa", noi (echipa finanțatorului) s-au...

Ce este DAE și cum te poate ajuta

Ce este Dae? La fel ca majoritatea oamenilor, înainte de a vă decide să cumpărați un anumit produs, probabil că preferați să comparați prețul cu...

Hora Credit

Prezentare Generală-Credit Mountain Muntele Credit este deținut de Muntele Credit IFN S. A. cu sediul la București și a fost înregistrat în registrul general al...

Dobânzi depozite

Dobânzi la depozite Este imposibil să ne imaginăm un departament dedicat economiilor și investițiilor, să nu mai vorbim de depozitele bancare. Deși vin cu unele...

Tu știi care sunt cele mai bogate țări? – update 2019

Care este cea mai bogată țară din lume? Cei mai mulți oameni vor crede că răspunsul la această întrebare ar trebui să fie Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.