Ce este un cont bancar și cum funcționează el?

Ce este un cont bancar și cum funcționează?

Ce este un cont bancar și cum funcționează el?Un cont bancar este absolut necesar pentru noi să se bucure de cele mai multe servicii financiare disponibile pe piață astăzi. Indiferent dacă vorbim despre împrumuturi rapide sau despre anumite Ipoteci, nici unul nu va fi disponibil fără un astfel de cont personal.

După cum mulți dintre noi nu știu exact cum aceste produse bancare diferite, ne-am gândit la scrierea acestui articol. Aici veți găsi răspunsuri la toate întrebările care pot apărea cu privire la aceste conturi.

Ce este un cont bancar?

Contul (sau contul curent, așa cum se numește) este un discontinue oferit de majoritatea instituțiilor bancare nu numai din România, ci și din întreaga lume.

Rolul principal al acestor conturi este de a oferi clienților posibilitatea de a efectua plăți, depozite, facturi și plăți în numerar mai repede.

Cu alte cuvinte, contul curent este un instrument prin care clientul băncii poate comunica cu banca, depozit, retrage sau chiar împrumuta bani.

Cel mai frecvent, un cont bancar va veni, de asemenea, cu un card de debit atașat. Cu aceasta, puteți efectua o mulțime de operațiuni.

Revolut-cel mai bun cont bancar

Căutați cel mai bun cont bancar de pe piață? Vă oferim soluția perfectă pentru toate nevoile dvs., indiferent de ce este-Revolut!

Dar de ce spunem că această companie FinTech vine cu cel mai bun cont bancar? Citiți mai departe pentru a afla.

BENEFICIILE CONTULUI BANCAR REVOLUT:

În primul rând, deschiderea unui astfel de cont cu cardul atașat este complet gratuit
În plus, folosind acest link, puteți beneficia de o ofertă super disponibilă numai oaspeților noștri – livrare gratuită a cardului + bonus de 25 de lei după activarea contului
Nu este nevoie să plătiți o taxă fixă – nu există taxe de administrare, emitere de carduri sau solicitare de factură
Puteți face cât mai multe transferuri bancare pe care le doriți într-o lună fără a plăti taxe, indiferent de banca beneficiarului sau de moneda utilizată în tranzacție
Pentru alți clienți, Revolut vă permite să efectuați transferuri de bani instant, indiferent de valoarea lor
Puteți beneficia de un curs de schimb excelent cu valori stepanice
Aveți opțiunea de a retrage numerar la ATM-ul oricărei bănci, oriunde în lume, fără a plăti nicio taxă (cu toate acestea, rețineți că, în funcție de contul dvs., aveți unele limitări)
Veți avea la dispoziție o mulțime de sisteme de securitate care garantează siguranța propriilor bani
Desigur, beneficiile de a avea un cont bancar Revolut mult mai mult. Dar noi nu sunt în măsură să lista-le pe toate aici. Cu toate acestea, dacă doriți să le deschideți, nu ezitați să vizitați site-ul oficial dedicat acestei companii pe site-ul nostru.

Dacă ați citit aceste cuvinte, decideți să vă deschideți un cont Revolut, puteți face acest lucru făcând clic pe butonul de mai jos.

Datorită colaborării pe care Financer a reușit să o obțină de la această companie fintech, nu numai că puteți obține o livrare gratuită a cardului (un serviciu care costă de obicei aproximativ 25 de lei), dar și primiți un bonus de 25 de lei la activarea contului.

FACEȚI CLIC AICI PENTRU A DESCHIDE UN CONT BANCAR REVOLUT CU UN BONUS DE 25 DE LEI

Pentru ce pot folosi contul curent?

contul bancar ca exemplu al legislației în vigoare, începînd cu luna mai 2015, mijloacele bănești primite în lei, pe care agenții economici le pot primi de la o persoană, maxim 5000 de lei pe zi.

Astfel, pentru orice achiziție deasupra acestui cost, plata trebuie să fie fie un transfer bancar, fie un card de debit sau un semn de card atașat la un cont bancar.

Acumularea de economii
ce cont bancar, pe cardurile mai multor bănci oferă dobânzi pentru banii colectați în contul curent.

Desigur, deoarece aceste sume pot fi modificate, șterse sau excluse în orice moment, ratele dobânzilor sunt foarte scăzute. Rareori va depăși 1% pe an.

Cu toate acestea, este mai bine și mai sigur să investești în contul banilor pe care îi ai decât să stai cu ei “pe saltea” ca noi, românii, să zicem.

Dacă doriți să vă bucurați de ratele ridicate ale dobânzii la sumele pe care le aveți, puteți încerca să le investiți în depozite bancare. Există instituții bancare care oferă performanțe de până la 4% pe an pentru astfel de instrumente.

În afară de metodele descrise mai sus, conturile bancare cu un card de debit atașat sunt încă necesare în astfel de situații:

La angajare, deoarece mulți angajatori preferă să transfere automat salariul în contul angajaților, mai degrabă decât să-și petreacă timpul pentru a plăti sumele datorate
Pentru tichetele de masă, mai nou, vouchere de masă pot fi plătite sub formă de bani pe un card special creat pentru acest card

După pensionare, deoarece noile pensii pot fi enumerate de stat direct pe card
Burse de studiu sunt, de asemenea, plătite automat pe un card de debit
Accesul la credite online-deși multe obligații ale instituțiilor au, de asemenea, puncte de lucru fixe, este mult mai ușor și mai rapid atunci când banii pe care i-ați cerut vor fi creditați automat în contul dvs

Securitatea banilor în conturile bancare

Sumele existente în conturile bancare sunt acoperite de Fondul de garanție în limita a 100 000 de euro (sau echivalent) pentru fiecare persoană din bancă. În acest fel, în cazul în care organizația în care ați deschis un astfel de cont va intra în faliment, vor fi returnate în intervalul de mai sus.

Pentru o mai bună înțelegere a modului în care funcționează acest fond de garanție, ne-am gândit să vă prezentăm următoarele două exemple:

De Exemplu, A

Clientul dispune de conturi deschise la Banca x, 110 000 euro (colectarea sumei depozitelor, conturilor curente și economiilor)

Dacă banca intră în faliment, numai 100 000 de euro sunt garantate de fond

Diferența de 10 000 de euro nu va fi asigurată dacă rămân într-un cont bancar 1, astfel încât clientul să le poată pierde

Cu toate acestea, investitorul are capacitatea de a elimina suma neasigurată și de a le depune la banca Y, iar apoi aceste 10 000 de euro vor fi asigurate de fondul de garantare

Exemplu B

Clientul are o sumă de 160.000 de euro, date în două instituții-90.000 de euro în banca X și 70.000 de euro în banca Y
Dacă ambele bănci intră simultan în faliment, investitorul va putea plăti un total de 160.000 de euro
Deoarece ambele conturi sunt asigurate la limita maximă de 100.000 de euro în bancă, clientul nu are o sumă nesecurizată a fondului
Cod IBAN

Fiecare cont bancar va fi atribuit automat un număr unic de identificare rapidă, format din 24 de caractere, indiferent de banca emitentă, numit codul IBAN (International Bank Account Number).

Acest cod este recunoscut pe plan internațional și este utilizat de toate băncile existente pe piață, indiferent de țara de origine.

La efectuarea plăților on-line, trebuie să introduceți, în mod automat, și codul IBAN. Cu aceasta, destinatarul contului în care vor fi introduse banii poate fi identificat, chiar dacă persoana care efectuează plățile nu este numele persoanei în cauză sau al altui detaliu asociat contului respectiv.

Cum se creează codul IBAN

Codul IBAN este după cum urmează:

numărul contului bancar

Cum se creează codul IBANPrimele două litere ale Codului sunt folosite pentru a determina țara de origine a contului bancar.

Următoarele sunt două cifre de securitate care sunt create pe baza unui algoritm special, după care patru litere reprezentând banca în care a fost deschis acest cont. Există diferite coduri bancare pentru instituțiile bancare individuale.

Următoarea secvență de șase cifre atribuie sucursalei băncii în care a fost deschis contul (fiecare operator al băncii are un deținător Special) și apoi ultimele 8 cifre reprezintă numărul contului.

Codul IBAN nu trebuie confundat cu așa-numitul “număr de cont bancar”. Ultimul număr care este atribuit țării de către banca emitentă, orice cont deschis și nu poate fi utilizat pentru efectuarea plăților și / sau chitanțelor.

Care sunt costurile cu care vine contul IBAN?

În conformitate cu Directiva, care a fost, de asemenea, transferată la nivel național începând cu 27 ianuarie 2018, majoritatea tranzacțiilor bancare (care sunt numite de unii oameni și conturile IBAN) din serviciile principale sunt gratuite.

Astfel, deținătorii unui cont bancar cu un card de debit atașat nu trebuie să plătească o taxă pentru:

Deschiderea și închiderea contului

efectuarea transferurilor bancare în lei la conturile deschise la alte bănci
depunerea și retragerea numerarului de la bancomatul oricărei bănci din țară sau din străinătate
Păstrați în minte, cu toate acestea, că aici nu sunt incluse facturile care sunt legate de credite sau carduri. În cazul lor, se pot aplica taxe pentru acțiunile enumerate mai sus.
Deschiderea unui cont bancar
numărul contului bancar

Până în prezent, deschiderea unui cont bancar va fi foarte simplu de realizat.

Trebuie doar să mergeți cu un act de identitate valabil la cea mai apropiată instituție bancară și să completați un card. Printre acestea, puteți găsi numele și prenumele, datele de contact, ocupația și numele angajatorului.

Vârsta minimă a persoanelor care pot deschide un cont bancar este de 14 ani, deși minorii trebuiau să meargă la instituțiile bancare cu îngrijitorul.
Pentru cei care nu doresc să se mute la sediul fizic al băncii, există, de asemenea, opțiunea de a deschide un cont online.

De exemplu, servicii precum Revolut pot fi foarte utile, în special pentru cei care doresc un curs de schimb foarte profitabil sau doresc să tranzacționeze criptocuritate.

Gestionarea contului curent online

Modul de gestionare a conturilor bancare, sa schimbat în ultimii ani.

Dacă acum 10 ani singura modalitate de a efectua plăți sau transferuri de bani a fost la box-office, astăzi mediul de internet domină piața bancară.

Majoritatea instituțiilor financiare și-au dat seama că clienții lor devin din ce în ce mai ocupați și au tot mai puțin timp liber. Astfel, ei au venit la salvare cu computerul și aplicațiile mobile care facilitează gestionarea conturilor bancare.

Ca urmare, astăzi, cu un singur clic, destinatarii dvs. pot deschide și închide conturile de economii, pot efectua plăți, pot deschide depozite bancare și pot căuta un împrumut personal, etc.

Efectuarea plăților din contul bancar

Din contul bancar, clientul poate efectua plăți atât online, cât și în magazinul fizic al instituției bancare prin completarea Ordinului de plată. Ar trebui să conțină următoarele informații:

Numele persoanei care efectuează plăți în contul IBAN, de unde vor fi luați banii (pentru plățile online, aceste date vor fi completate automat de sistem)
Suma de bani care urmează să fie transferate
Numele / compania care primește banii și codul IBAN al destinatarului
În plus, poate fi completat o descriere a plății, unde se poate trece ” numărul contului:”, “plata datoriei”, “plata chiriei” etc.
Plăți pentru bănci din România
care este numărul contului bancar

Plățile între conturi pot fi de două tipuri: interne și externe.

Dacă pentru aplicarea directivei europene din 27 ianuarie 2018 a fost mai bine, pentru a plătitorului și a beneficiarului a fost un cont bancar, deschis la aceeași bancă, pentru a evita plata comisioanelor și taxelor (внутриприбыльная plata), atunci în prezent, toate plățile în Lei vin fără costuri, indiferent de banca.

Cu toate acestea, pentru efectuarea plăților interbancare (în cazul în care plătitorul aparține unei alte instituții bancare în raport cu beneficiarul), schema de fonduri va fi următoarea:

Banca care efectuează plățile scade banii din contul curent al persoanei în cauză și transferă ordinul de plată în contul de verificare
Camera de decontare este cea care efectuează transferul la banca beneficiarului, care alocă fonduri clientului
Dacă sumele transferate sunt mai mici de 50 000 de lei, acestea sunt compensate prin transfer, iar durata operațiunii nu poate fi mai mare de o zi lucrătoare.

Pentru sume mai mari de 50 000 de lei, BNR va compensa, operațiunea va fi efectuată în aceeași zi, dacă plata se va efectua în timpul orelor de lucru.

Plăți internaționale SWIFT-cod sau cod BIC

Plăți internaționale SWIFT-cod sau cod BICÎn cazul plăților valutare internaționale, trebuie să introduceți codul BIC (Bank Identifier Code), numit și codul SWIFT. Este format din 8 sau 11 caractere și arată astfel:

BARCRO05
Primele patru litere înseamnă numele băncii și apoi alte două coduri ale țării și, în cele din urmă, ultimele două cifre sunt sigure.

În cazul codurilor SWIFT de 11 caractere, în cele din urmă vor fi afișate încă 3 cifre specifice fiecărei sucursale a băncii.

Toate băncile care au o activitate internațională trebuie să fie conectate la sistemul interbancar Swift (prin urmare, numele de cod SWIFT). Astfel, pentru efectuarea plăților internaționale este necesar să se utilizeze un cod unic de identificare atribuit fiecărei instituții bancare în parte.

Rețineți, totuși, că acest serviciu este plătit, o parte din taxă este transferată celor care efectuează traducerea după cum urmează:

Plata noastră, ceea ce înseamnă că toate taxele vor fi suportate de cei care fac plata
Beneficiarul plății va fi cel care va plăti pentru transfer

Plata plăților Sha-shared-comisia băncii care efectuează plățile vor fi suportate de către plătitor, iar acestea de la banca care primește banii destinatarului

Recent articles

Accesează un credit fără dobândă

Ce este un împrumut fără dobândă? Așa cum puteți înțelege acest lucru pe cont propriu, chiar de la numele acestui instrument financiar, un împrumut fără...

Credit ipotecar sau Prima Casă?

Ipoteca sau prima casa? Deși pe site-ul nostru puteți găsi informații cu privire la ipotecă, precum și despre programul "Prima casa", noi (echipa finanțatorului) s-au...

Ce este DAE și cum te poate ajuta

Ce este Dae? La fel ca majoritatea oamenilor, înainte de a vă decide să cumpărați un anumit produs, probabil că preferați să comparați prețul cu...

Hora Credit

Prezentare Generală-Credit Mountain Muntele Credit este deținut de Muntele Credit IFN S. A. cu sediul la București și a fost înregistrat în registrul general al...

Dobânzi depozite

Dobânzi la depozite Este imposibil să ne imaginăm un departament dedicat economiilor și investițiilor, să nu mai vorbim de depozitele bancare. Deși vin cu unele...

Tu știi care sunt cele mai bogate țări? – update 2019

Care este cea mai bogată țară din lume? Cei mai mulți oameni vor crede că răspunsul la această întrebare ar trebui să fie Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.