Contract de împrumut – ce informații trebuie să conțină acesta

Contract de împrumut

Contract de împrumut – ce informații trebuie să conțină acestacontractul de împrumut o parte a analiștilor valutari consideră că înțelegerea contractului de credit înainte de semnarea acestuia este esențială pentru un viitor pașnic, financiar.

Motivul este simplu: în majoritatea cazurilor, astfel de contracte vin cu angajamente care se vor răspândi în câteva luni sau ani, ceea ce poate avea un impact foarte semnificativ asupra stilului nostru de viață.

Pentru a ne asigura că utilizatorii site-ului nostru vor lua decizii financiare raționale în viitor, vrem să-i ajutăm, cât mai mult posibil, în cea mai bună înțelegere a lumii financiare.

Prin urmare, ne-am gândit la scris și acest articol, în care am dori să discutăm în detaliu astfel de contracte de credit.

Aici puteți găsi toate informațiile care ar fi bine să știți legate de astfel de documente.

Din ceea ce este legal, obligațiile pe care le are beneficiarul, dar și creditorul și până când astfel de contracte vor conține.

Ce este un contract de împrumut?

Un contract de împrumut este un act juridic prin care o instituție financiară numită creditor sau creditor (fie că este vorba de o bancă sau de un IFN) transferă o altă parte numită debitor sau beneficiar utilizarea de bunuri imobiliare sau anumite sume de bani.

Persoana care a fost împrumutată este obligată să restituie în termen suma datoriei, respectînd pe deplin condițiile înregistrate în contract(nu este stabilit termenul, achitarea comisioanelor, dobînzilor etc.).

Ce trebuie să conțină un astfel de contract
model de contract de credit

De OUG nu. 50/2010 privind contractele de credit, contractul de credit trebuie să conțină anumite informații, care vor fi prezentate în continuare, care va fi clar definit și este foarte clar de către toți potențialii clienți.

În același timp, contractul de credit trebuie încheiat în scris, vizibil, ușor de citit, folosind fontul Times New Roman de cel puțin 12, ABZ.

Toate informațiile trebuie să fie tipărite pe hârtie sau pe alt suport robust, fără fragmente de text scrise cu un font mai mic.

Toate datele trebuie să fie complete, scrise în limba română și detaliate de client. Dacă solicită informații suplimentare, creditorul este obligat să prezinte clarificări suplimentare, probabil sub formă de note în subsolul contractului sau anexele la contract.

Aici sunt informațiile care trebuie să conțină un contract de împrumut:

Tipul de împrumut

În primul rând, ar trebui să se determine tipul de împrumut care trebuie încheiat între cele două părți. Iată câteva dintre opțiunile disponibile:

Credite personale
Carduri de tranzacționare
Credite rapide
Ipoteca
Credite auto
… și alții.

Identitatea instituției financiare

Indiferent de instituția financiară care decide să aplice pentru un împrumut, contractul trebuie să conțină informații generale legate de identitatea sa:

Adresa de birouri sociale și puncte de muncă, Adresa de e-mail, numărul de telefon și numele persoanei care și-a angajat fișierul, etc.

Identitatea destinatarului

Identitatea destinataruluiSub identificarea instituției financiare va fi sectorul care urmează să fie completat de dvs., cu toate datele sale: numele, numele, seria și numărul buletinului, CNPF, precum și activitatea curentă de către angajator, pe parcursul unui an de experiență de muncă, venituri lunare minime etc.

Durata totală a contractului
Veți avea nevoie pentru a vedea foarte clar în ce perioadă va avea loc un contract de împrumut. Va exista un nume care reprezintă termenul său și unul care va indica numărul exact de luni de contract.

Suma totală a împrumutului
Aici trebuie să fie transferată suma pe care o împrumutați și cea care trebuie plătită la sfârșitul contractului de împrumut.

Termenii care reglementează împrumutul
O serie de condiții legale în care destinatarul se angajează să plătească împrumutul la o dată fixă sau unele date rate lunare de împrumut.

Informații procentuale
Veți găsi informații despre rata dobânzii-cât de mult și dacă este fix sau plutitoare.

Condiții de utilizare a dobânzii

Poate unul dintre cele mai importante detalii care pot fi găsite într-un contract de împrumut sunt cele legate de condițiile de aplicare a dobânzii. În acest capitol, veți găsi formule de calcul al ratei dobânzii, termenele de plată, procedurile de modificare a ratei dobânzii la împrumut etc.

Rata efectivă anuală a dobânzii

Așa cum sa arătat pe site-ul nostru, dobânda anuală reală sau anual este unul dintre cei mai importanți factori în contractul de împrumut.

E. A. reprezintă costul total cu care va veni împrumutul, colectând toate cheltuielile și taxele, care sunt apoi împărțite în întreaga perioadă contractuală.

În funcție de valoarea acestui indicator, consumatorii vor putea compara împrumuturile cu ei înșiși și vor ști care dintre opțiunile existente pe piață sunt mai profitabile pentru ei.

Suma, cantitatea și frecvența plăților

Va trebui să găsiți foarte clar informațiile despre cantitatea, frecvența cu care vor fi plătite, și anume valorile ratei.

Suma totală care urmează să fie plătită de către beneficiar al împrumutului
Pe baza sumei pe an se va face un calcul și veți vedea ce suma totală a debitorului va fi plătită la sfârșitul împrumutului.

Dacă un împrumut este în euro, simularea va fi executată la cursul zilei în care contractul va fi întocmit, deși această valoare poate varia de la o lună la alta.

Sunt convenite în mod clar toate ipotezele care au fost utilizate la calcularea sumei plății.

Disclaimer pentru a vedea restul creditului

Creditele luate în termen de câteva luni trebuie să fie specificate în contractul de credit faptul că beneficiarul poate obține la cerere, gratuit, restul creditului.

Aceasta este, în general, o formă de tabel în care trebuie să se precizeze sumele datorate lunar, ce procent este de interes și ce sumă rămâne să plătească după fiecare rată.

Cheltuielile de administrare

Împrumuturile care au loc în câteva luni vă vor fi acordate cu unele costuri, management, analiză, permisiune etc. toate acestea trebuie trimise separat în contractul de împrumut.

Suma dobânzii în caz de întârziere
În cazul în care întârzierea are loc cu un număr de X zile / săptămâni rata de plată, creditorul poate aplica așa-numitele dobânzi de penalizare.

Costul lor, precum și condițiile exacte pentru aplicarea lor (de exemplu, numărul de zile de întârziere vor fi detectate în contractul de împrumut.

Avertisment privind plățile întârziate

În contract va fi o prevedere în care consumatorul este informat cu privire la ceea ce va fi transferat la Biroul de credit și la riscul de credit în sine, în cazul în care întârzie plata ratelor.

Garanții și asigurări

Dacă accesul la credite necesită anumite garanții sau asigurări, locuințe, asistență medicală etc.), trebuie să fie prevăzute în contractul de împrumut.

Dreptul la plăți

El va fi prezentat, dacă el are dreptul de a se retrage din contractul de credit, termenul în care acest drept poate fi beneficiar, precum și toate condițiile de comercializare și utilizare, inclusiv sumele plătite în tranșe, care vor fi achitate datoriile, sunt folosite de dobânzi și așa mai departe

Rambursarea anticipată

Toate împrumuturile ar trebui să permită debitorilor să ramburseze datoria. Este prevăzută procedura de compensare, dreptul la compensarea clientului și procedura de aplicare a acestei compensații.

Rezilierea contractului de credit

Dacă puteți și ceea ce este procedura, trebuie să solicite rezilierea contractului de împrumut model care continuă.

Alți termeni și Condiții Contractuale Speciale
În funcție de tipul de împrumut, pot fi găsite și alte condiții specifice.

Contactați ANPC
În contract este indicat numărul de telefon și adresa Autorității Naționale pentru protecția consumatorilor.

Condiții contractuale nevalabile

Regulile sunt făcute de OUG nu.50/2010, au fost emise o serie de rezerve, care sunt clasificate ca fiind interzise și nu trebuie să fie descoperite în contractul de credit. Asta ar fi:

Nu sunt permise condiții care acordă creditorului dreptul de a schimba unilateral termenii contractului, fără a completa Un act suplimentar, care va fi acceptat de către client.

În cazul modificării ordinii legislative, semnarea de către client a documentelor suplimentare este considerată o acceptare tacită a noilor condiții.

Notificările de modificare a termenilor contractului trebuie trimise clientului cu cel puțin 30 de zile înainte de aplicarea lor.

Beneficiarul are dreptul în termen de 15 zile de la primirea notificării de a refuza sau de a accepta noi Condiții.

Toate notificările trimise de către un creditor financiar trebuie să fie datate, semnate și au un număr de înregistrare, în caz contrar pot fi invalidate.

Nerespectarea răspunsului de la client nu poate fi văzută ca un acord tacit, iar contractul de împrumut de bani rămâne neschimbat, aplicând condiții preliminare.
În acest caz, este interzis să introduceți următoarele dispoziții în contractele de credit:

Obligația consumatorului de a păstra în secret prevederile și condițiile contractuale
Pedeapsa beneficiarului creditorului, în caz de deteriorare a reputației sale
Posibilitatea creditorului de a anunța rambursarea anticipată a împrumutului dacă beneficiarul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale încheiate cu alți creditori
Introducerea unei companii convenite de creditor pentru încheierea contractelor de asigurare
Cum de a retrage clientul din contractul de credit?
împrumut de contract

Toți clienții au dreptul să renunțe la contractul de credit în termen de 14 zile calendaristice, fără a se referi la motivul pentru care au făcut-o.

Perioada de ieșire se calculează începând cu următoarele date:

Data încheierii contractului de credit

Data la care Clientului i s-au făcut publice prevederile contractului, în cazul în care această zi este mai tîrziu, în care este încheiat contractul de credit
În cazul rambursării, clientul este obligat să ramburseze instituției financiare suma creditului și dobânda asociată perioadei în care deține banii.

Dobânda se calculează din ziua în care împrumutul a fost întocmit și ziua în care banii au fost rambursați, pe baza ratei stabilite în contract.

Rambursarea trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile calendaristice de la data expedierii notificării de retragere a creditorului.

Concluzie

ConcluzieDeși acest articol poate părea destul de gros la prima vedere, toate aceste puncte sunt foarte importante și ar trebui tratate cu seriozitate de către toți potențialii beneficiari ai împrumutului, fie că sunt clienți ai băncii, fie IFN.

Sperăm că nu vă plictisiți prea mult cu detaliile tehnice și veți reuși să fiți atenți la toate informațiile pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a semna contractul de creditare. Și nu uitați să aibă pagii noastre Moto: să își asume responsabilitatea!

Recent articles

Accesează un credit fără dobândă

Ce este un împrumut fără dobândă? Așa cum puteți înțelege acest lucru pe cont propriu, chiar de la numele acestui instrument financiar, un împrumut fără...

Credit ipotecar sau Prima Casă?

Ipoteca sau prima casa? Deși pe site-ul nostru puteți găsi informații cu privire la ipotecă, precum și despre programul "Prima casa", noi (echipa finanțatorului) s-au...

Ce este DAE și cum te poate ajuta

Ce este Dae? La fel ca majoritatea oamenilor, înainte de a vă decide să cumpărați un anumit produs, probabil că preferați să comparați prețul cu...

Hora Credit

Prezentare Generală-Credit Mountain Muntele Credit este deținut de Muntele Credit IFN S. A. cu sediul la București și a fost înregistrat în registrul general al...

Dobânzi depozite

Dobânzi la depozite Este imposibil să ne imaginăm un departament dedicat economiilor și investițiilor, să nu mai vorbim de depozitele bancare. Deși vin cu unele...

Tu știi care sunt cele mai bogate țări? – update 2019

Care este cea mai bogată țară din lume? Cei mai mulți oameni vor crede că răspunsul la această întrebare ar trebui să fie Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.