Credit ipotecar sau Prima Casă?

Ipoteca sau prima casa?

Credit ipotecar sau Prima Casă?Deși pe site-ul nostru puteți găsi informații cu privire la ipotecă, precum și despre programul “Prima casa”, noi (echipa finanțatorului) s-au gândit să vină în ajutorul oamenilor care doresc să cumpere un apartament în articol dedicat diferențe între aceste două instrumente financiare. Deci, ipoteca sau Prima Casă? Citiți și aflați.

Și cum altfel începe dacă nu funcțiile de bază ale acestor forme de împrumut?

Principalele caracteristici ale creditelor

Creditul ipotecar-este un instrument financiar prin care, ca persoană fizică, cât și persoana juridică poate împrumuta anumite sume de bani necesare pentru procurarea, construcția sau chiar actualizări în casă, atât prin dezvoltarea, cât și prin modernizarea. Banii împrumutați sunt garantate de apartament.

Credit Prima Casa

Credit prima casa a fost un program guvernamental prin care a vrut să ajute tinerii să cumpere un apartament mai repede. Deci, în timp ce, de fapt, acest instrument financiar este întotdeauna un tip de împrumut, este disponibil numai persoanelor fizice care doresc să cumpere o locuință deja construită sau să se construiască, de la zero, o casă.

Împrumuturile sunt disponibile prin acest program garantat de stat-40% din suma creditului pentru cei care sunt proiectate pentru case de peste 5 ani și 50% pentru cele noi. Din acest motiv, băncile pot avea unele condiții mai favorabile în ceea ce privește dobânda anuală.

Condiții de creditare

În ambele cazuri, dobânda este reglementată foarte atent de Banca Națională a României. Iată diferențele.

Securizat credite vin:

Sau ratele variabile ale dobânzii calculate dintr – o parte solidă numită și profitul băncii, care este mai mare de 2% , dar mai mică de 4%, plus o parte variabilă compusă din ROBOR, 3 sau 6 luni
Sau cu o rată fixă a dobânzii, cu valori 6-8 %
Credite prima casa doar cu o rată variabilă de interes, se calculează de la ROBOR 3M + până la 2% din marja de Banca.

Deși la prima vedere acest lucru poate părea și chiar, adevărul este că împrumuturile acordate de programul de prima casa vin cu rate ale dobânzii scăzute, rămâne întrebarea referitoare la ROBOR. De exemplu, anul trecut, în octombrie (2017), prețul său a fost de 0.7%, ceea ce a dus la o rată a dobânzii totale de 2.7% pentru beneficiari.

Având în vedere că în prezent (r. februarie 2018) ROBOR 3M este estimat la puțin peste 3.4%, creează o rată a dobânzii totală de 5.4%. Astfel, în decurs de un an, persoanele care au avut astfel de împrumuturi au văzut că cheltuielile anuale s-au dublat practic.

Deci, dacă am răspunde la întrebarea: “Ce este mai bine pentru a alege un credit ipotecar sau prima casa?”prin simpla analiză a procentului, nu am fi siguri care dintre opțiuni ar fi mai bine, pentru că nu știm exact cum va evolua ROBOR (totul indică ceea ce va crește).

Contribuția inițială minimă

Ipoteca vs Prima Casa

Ipoteca vs Prima CasaDin nou, plata în avans minimă este foarte bine definită, în condițiile impuse de NBI, pentru ambele instrumente financiare.

Situația ipotecare este după cum urmează:

Pentru credit în lei plata în avans minim de 15 % din prețul apartamentului
Pentru consumatorii care accesează împrumuturi în euro sau alte valute, cum ar fi dolarul american sau francul elvețian) și care au venituri lunare indexate în această monedă, contribuția inițială este de 20 %
Cei care au venituri în valută, comparativ cu cel în care solicită un împrumut, vor trebui să plătească 25% mai mult pentru împrumuturile în euro și 40% pentru alte valute
Pentru prima casă, împrumutul poate fi obținut doar în lei, iar contribuția minimă stabilită este de 5%, iar în plus, va trebui să plătiți echivalentul a trei luni de dobândă ca depozit.

Deci, când vine vorba de o plată minimă în jos, avem un răspuns clar la un duel ipotecar împotriva primei case, a doua opțiune este mai accesibilă.

Sumele care pot fi împrumutate

În ceea ce privește Ipoteca, suma maximă pe care o puteți lua depinde foarte mult de politica internă de credit a băncilor, precum și de costul locuințelor care trebuie achiziționate. Astfel, cu ajutorul acestui instrument financiar se poate obține o sumă de 100.000 de euro până la 300.000 de euro, și poate chiar mai mare, în anumite situații.

Prima casa nu poate oferi sume mari:

57.000 de euro pentru o casă veche (pentru o înțelegere antică a cine a fost făcută acceptarea fabricării sau consolidării cu mai mult de 5 ani în urmă)
66.000 euro pentru apartamente noi și construcția casei în regim individual
71.250 euro pentru cei care doresc să construiască o casă combinată cu cineva
Deci, în acest subiect, avem un răspuns clar cu privire la ipotecă sau Prima Casă, prima opțiune vă oferă mai multă flexibilitate în ceea ce privește suma maximă admisă.

Perioada de rambursare

În cazul în care pentru prima casa lucrurile sunt destul de clar supuse NBI, împrumuturi negarantate sunt oferite pentru mai mult de 30 de ani, în ipotecă acest interval este stabilit de către bancă și poate ajunge până la 35 de ani.

Deci, vom vedea că, în acest capitol pentru emiterea prima casa sau ipotecare pe care doriți să mergeți cu o soluție standard, mai degrabă decât de stat.

Vârsta minimă și maximă a solicitantului

Ambele instrumente financiare necesită ca cererile de împrumut să fie principale. Cu toate acestea, în funcție de instituția bancară la care pot fi aplicate simultan anumite restricții. Prin urmare, vârsta minimă pentru a se califica pentru unul din cele două tipuri de împrumut poate fi între 18 și 25 de ani.

În ceea ce privește vârsta maximă, ambele împrumuturi sunt calculate astfel încât solicitantul să nu aibă mai mult de 63-65 de ani la data încheierii împrumutului.

Condiții salariale

În timp ce salariul este cel care determină suma de bani pe care o persoană o va putea obține prin unul dintre cele două instrumente financiare despre care vorbim, cerințele sunt puțin mai mici pentru cei care se îndreaptă către un program public. În acest fel, va avea un mic avantaj în lupta primei case împotriva ipotecii, în special pentru persoanele cu venituri mici.

Statutul civil

În ambele cazuri, nu trebuie să fii căsătorit pentru a putea accesa împrumuturile. Indiferent de instrumentul financiar despre care vorbim, puteți aplica, chiar dacă sunteți singur sau într-o relație simplă, partenerul dvs. poate deveni copleșitor, chiar dacă nu aveți documente de căsătorie.

Stagiul de muncă

Din nou, lucrurile sunt aceleași în ceea ce privește experiența de muncă. Va trebui să aibă cel puțin un an la locul de muncă carte, de 3 sau 6 luni la locul de muncă curent, în ambele cazuri. Deci, Duel ipotecare împotriva Prima Casa rămâne aici pe drepturi egale.

Asigurare

În cazul în care în ceea ce privește prima casa ta, băncile nu vă va permite să facă acasă de asigurare pentru toate dezastrele posibile, pentru un credit ipotecar standard, veți avea nevoie cu siguranta o viata care va genera alte cheltuieli suplimentare anuale.

Prin urmare, programul de stat are un mic avantaj în prima casă ipotecare împotriva în această secțiune.

Documentele necesare

Dacă o parte semnificativă a acestora, documentele necesare pentru fișier vor fi similare cu prima casă, veți avea nevoie de câteva documente suplimentare, cum ar fi:

O declarație notarială care nu are în proprietate de locuințe mai mult de 50 de metri patrati. m.
Antecontract Vânzare-Cumpărare + posibile documente suplimentare
Extras din cartea informațională agricolă
Deci, întrebarea prima casa sau ipoteca, ar trebui să concluzioneze că aici opțiunea standard are un mic avantaj.

Timp pentru aprobarea folderului

Timp pentru aprobarea folderuluiPentru un credit ipotecar standard, lucrurile sunt destul de simple. După completarea cererii de finanțare și întocmire a dosarului, aprobarea acestuia nu durează mai mult de 7-14 zile.

Din păcate, acest lucru nu este același lucru se poate spune despre fișierul primei case. În primul rând, va trebui să așteptați aprobarea sa de către un angajat de credit al băncii, a cărui acțiune va dura ca mai devreme, 7-14 zile.

Ulterior, însă, cazul ar trebui să fie trimis la Fondul de garanție al primei case, unde, de obicei, rămâne cel puțin o săptămână. Spunem că “cel puțin”, pentru că se întâmplă foarte des că solicitantul nu are toate documentele completate corect, sau încă mai trebuie să facă dovada unui anumit venit, etc și fișierul va fi returnat, după alte perioade de așteptare.

În general, cei care se ocupă de astfel de împrumuturi sugerează că perioada maximă de așteptare este de 60 de zile.

Din acest motiv, avem un răspuns destul de clar la întrebarea de credit ipotecar sau Prima Casa, prima opțiune este mai puțin stresantă.

Angajament
Pentru ambele tipuri de credite, este ilegal să percepeți o taxă pentru rambursarea anticipată a împrumuturilor
În ambele cazuri, este necesară permisiunea băncii dacă doriți să închiriați o proprietate, dar pentru prima casă este necesară și permisiunea statului român, deși rareori voi obiecta
Dacă contactați pentru un împrumut prima casa pentru a cumpara un apartament, nu pot fi separate în termen de 5 ani de la aprobarea creditului dosar
Apartamentul procurat prin intermediul Programului guvernamental nu este reglementat de legea cu privire la plata dării

Concluzie

Ei bine, acum că am descris în același articol toate asemănările și diferențele dintre cele două tipuri de instrumente financiare, sper că va fi mult mai ușor să se concentreze pe un anumit tip de împrumut.

Dacă cineva ne-ar întreba ce opțiune este mai bună, o ipotecă sau o primă casă, am fi răspuns că programul de stat are unele avantaje clare și, în afară de riscul de creștere a valorii ROBOR și, automat, de creștere a dobânzii pe an, nu vedem alte probleme majore cu ea.

Recent articles

Accesează un credit fără dobândă

Ce este un împrumut fără dobândă? Așa cum puteți înțelege acest lucru pe cont propriu, chiar de la numele acestui instrument financiar, un împrumut fără...

Credit ipotecar sau Prima Casă?

Ipoteca sau prima casa? Deși pe site-ul nostru puteți găsi informații cu privire la ipotecă, precum și despre programul "Prima casa", noi (echipa finanțatorului) s-au...

Ce este DAE și cum te poate ajuta

Ce este Dae? La fel ca majoritatea oamenilor, înainte de a vă decide să cumpărați un anumit produs, probabil că preferați să comparați prețul cu...

Hora Credit

Prezentare Generală-Credit Mountain Muntele Credit este deținut de Muntele Credit IFN S. A. cu sediul la București și a fost înregistrat în registrul general al...

Dobânzi depozite

Dobânzi la depozite Este imposibil să ne imaginăm un departament dedicat economiilor și investițiilor, să nu mai vorbim de depozitele bancare. Deși vin cu unele...

Tu știi care sunt cele mai bogate țări? – update 2019

Care este cea mai bogată țară din lume? Cei mai mulți oameni vor crede că răspunsul la această întrebare ar trebui să fie Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.