Dobânzi depozite

Dobânzi la depozite

Dobânzi depoziteEste imposibil să ne imaginăm un departament dedicat economiilor și investițiilor, să nu mai vorbim de depozitele bancare. Deși vin cu unele venituri pentru a ne da un spin, aceste forme de plasare sunt foarte sigure, atât de mulți dintre investitorii mai conservatori preferă, de asemenea. Dar ce dobânzi la depozite pot avea și care sunt avantajele unor astfel de instrumente financiare? Aflați totul prin citirea articolului.

Totul despre depozitele bancare

Să începem prin a determina ce sunt depozitele bancare. Un depozit bancar (sau un depozit, așa cum se numește) este, în esență, un cont de economii, dar care vine cu niște termeni mai speciali.

Deși puteți citi mai multe informații pe pagina dedicată acestui instrument financiar, vă reamintim că până la deschiderea unui cont de economii standard nu este necesară o sumă minimă sau, dacă da, va fi la modă, până la 10 lei. Puteți depune și retrage bani oricând doriți, orice sumă doriți. Rata anuală a dobânzii este variabilă, de obicei destul de scăzută și poate varia în funcție de diverși factori economici, fără notificare prealabilă.

În cazul în care garanția valorilor mobiliare lucrurile sunt puțin diferite. În cele mai multe cazuri, vor fi impuse unele restricții minime, astfel încât să puteți deschide un cont pentru. Puteți obține ratele dobânzilor la depozitele anuale permanente decât cele cu care vin conturile de economii(dar pentru care va trebui să plătiți 10% din impozitul pe venit). Și, probabil, cel mai important aspect-nu va fi capabil de a obține bani înainte de sfârșitul perioadei de contract.

Dar de ce nu puteți retrage bani din depozit pentru o perioadă anterioară? Citiți mai departe și veți afla.

Cum funcționează traducerea

Practic, atunci când deschideți un depozit online (astfel de obiecte pot fi, de asemenea, disponibile de pe internet), sau unul în bancă, aveți încredere în banii instituției financiare pentru ceva timp.

Indiferent dacă este de 1, 3, 6 luni sau 1, 3 sau 5 ani, această instituție știe că banii pot fi utilizați în această perioadă de timp. Persoanele cu experiență investițională angajate special în acest scop de către instituții vor investi sume din depozitele bancare în diferite surse care vor aduce profituri. Din acest profit, veți obține o mică parte sub formă de dobânzi din depozite.

Deci, este ușor să înțelegeți de ce, într-o perioadă în care decideți că doriți să faceți un depozit, nu veți putea obține bani dacă doriți să vă bucurați? Pentru că în caz contrar, banca va fi nevoită să renunțe la o parte din locația executată, astfel încât să-și poată recupera datoriile. În acest fel, banii dvs. nu vor genera profitul așteptat.

Pot retrage bani din depozit pentru o perioadă anterioară?

Nu ne înțelegeți greșit. Cu toate acestea, dacă nevoia de capital vă încurajează să anulați depozitul înainte de sfârșitul contractului, puteți retrage aceste sume fără probleme. Dar, din păcate, rata anuală a dobânzii poate fi anulată deloc sau, în cel mai bun caz, va scădea la o valoare minimă.

Toate aceste date vor fi specificate în contractul de depozit cu care trebuie să fiți de acord înainte de a putea investi în această prevedere.

De ce trebuie să deschideți un depozit bancar

De ce trebuie să deschideți un depozit bancarFiecare persoană de cetățenie română, care are vârsta de 18 ani, are un act de identitate valabil, va putea pretinde la un depozit bancar.

Indiferent de rata la care vă calificați, istoricul dvs. personal nu va fi luat în considerare în ceea ce privește frecvența plăților pentru împrumuturile vechi sau orice rating de credit. În funcție de organizația pe care doriți să o aplicați, trebuie să depuneți suma minimă de la 100 la 500 de lei.

Caracteristicile contribuției

Rata anuală a dobânzii este fix pentru o anumită perioadă de timp, dacă nu retrage bani puse în contul înainte de data scadenței

Depozitele sunt protejate de fondul de garantare a depozitelor bancare în limita a 100 000 de euro, pentru fiecare persoană, pentru fiecare bancă (mai mult, Vezi mai jos)

Veți folosi depozite procentuale anuale destul de bune între 2 și 4 %
Puteți depune bani pentru 1, 3 sau 6 luni, sau pentru unul sau mai mulți ani, și, în general, cu cât termenul este mai lung, cu atât mai mult interes vă puteți bucura de depozite mari

Suma minimă pentru deschiderea depozitului va fi de la 100 la 500 de lei, în funcție de banca în care decideți

Nu vă puneți în pericol, așa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de investiții și a veniturilor obținute prin aceste rate de depozit în condiții de siguranță

Asigurarea depozitelor urgente

În conformitate cu legislația în vigoare din Uniunea Europeană, toate conturile de economii, inclusiv depozitele bancare, sunt garantate de fondul de garantare a depozitelor bancare în limita a 100 000 de euro pentru fiecare persoană din bancă.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează FGDB, puteți citi un articol despre el aici. În același timp, vom prezenta, de asemenea, trei exemple pe care credem că vă vor ajuta să înțelegeți cum să aplicați plafonul acestui fond de garanție.

Exemplu 1
Să presupunem că o persoană într-un cont bancar are trei depozite bancare, care sunt 99.900 Euro. Dacă banca intră în faliment, va primi din Fondul de garantare suma totală de 99,900 Euro.

Exemplu 2
Un deponent are toate cele trei contribuții online deschise în aceeași instituție, care este de 125 000 de euro, iar această bancă va intra în faliment. Din păcate, în acest caz, limita maximă de 100 000 de euro poate fi returnată, indiferent dacă sumele colectate de la trei depozite sunt mai mari decât această valoare. Cu alte cuvinte, în acest exemplu, persoana în cauză va pierde practic 25 000 de euro în cazul falimentului băncii.

Exemplu 3
Dacă o persoană are trei contribuții deschise la trei instituții bancare diferite, fiecare având 85.000 de euro, în cazul în care cele trei bănci intră în faliment, vor primi un total de 255.000 de euro. La 85 000 de euro de la fiecare instituție a cărei sumă este de până la 100 000 de euro Banca.

De ce nu este sigur să păstrați bani ” pe saltea”

Majoritatea dintre noi sunt obișnuiți să economisim bani “în saltea”, așa cum se spune. Dar această opțiune se poate dovedi a fi foarte riscantă. În orice moment, casa ta poate fi împărțită și toată această aconitate va fi în mâinile infractorilor. În același timp, există posibilitatea ca, în circumstanțe care nu vă aparțin, să vă inundați sau să vă ardeți casa și economiile dvs. să fie distruse pentru totdeauna.

Cu depozite bancare sau conturi de economii, riscul de a rămâne fără bani este foarte mic, mai ales dacă vă proteja contul cu parole puternice și nu face plăți online pe site-uri nesigure.

Pentru cine este un depozit online sigur

Această formă de cont de Economii este dată persoanelor care au reușit să acumuleze sume semnificative de bani care prevăd că nu vor fi necesare în viitorul apropiat. Astfel, ei sunt capabili să-i facă să funcționeze, creând astfel alte măsuri din cauza acestor dobânzi destul de profitabile la depozite.

În ciuda faptului că, în comparație cu dobânzile la depozitele de plasare cu o performanță puțin mai bună, securitatea cu care se întâmplă, în special datorită garanției banilor prin FGDB, făcând astfel de instrumente din ce în ce mai populare investitorii conservatori care preferă să nu riște aproape deloc.

Concluzie

ConcluzieScopul acestui articol nu este de a sfătui oamenii să investească în astfel de obiecte sau ba. Am vrut și sperăm că putem furniza informații complete despre depozitele bancare. În continuare, este alegerea fiecăruia, în funcție de riscurile pe care vrea să le ia dacă depozitele online vor fi deschise sau nu.

Rețineți, totuși, că aceste depozite pe termen scurt sunt unele dintre cele mai sigure forme de investiții care există astăzi. Deși performanța propusă este net, inferior la alte tipuri de cazare, cei care nu doresc să-și asume riscuri atunci când vine vorba de banii lor, ele sunt, de asemenea, această opțiune, care este cu siguranță mai preferată în comparație cu conturile de economii convenționale. Și cu ajutorul articolului nostru, acum știți ce este și cum caracterizează depozitul bancar.

Recent articles

Accesează un credit fără dobândă

Ce este un împrumut fără dobândă? Așa cum puteți înțelege acest lucru pe cont propriu, chiar de la numele acestui instrument financiar, un împrumut fără...

Credit ipotecar sau Prima Casă?

Ipoteca sau prima casa? Deși pe site-ul nostru puteți găsi informații cu privire la ipotecă, precum și despre programul "Prima casa", noi (echipa finanțatorului) s-au...

Ce este DAE și cum te poate ajuta

Ce este Dae? La fel ca majoritatea oamenilor, înainte de a vă decide să cumpărați un anumit produs, probabil că preferați să comparați prețul cu...

Hora Credit

Prezentare Generală-Credit Mountain Muntele Credit este deținut de Muntele Credit IFN S. A. cu sediul la București și a fost înregistrat în registrul general al...

Dobânzi depozite

Dobânzi la depozite Este imposibil să ne imaginăm un departament dedicat economiilor și investițiilor, să nu mai vorbim de depozitele bancare. Deși vin cu unele...

Tu știi care sunt cele mai bogate țări? – update 2019

Care este cea mai bogată țară din lume? Cei mai mulți oameni vor crede că răspunsul la această întrebare ar trebui să fie Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.