Handicapul European

Ce reprezintăhandicapul european la pariuri?

Noțiunea de „handicap european” se definește prin ideea de a oferi un avantaj de goluri, pase, cornere la fotbal sau coșuri la baschet unei anumite echipe înainte de începerea meciului, valoare pe care echipa respectivă trebuie să o atingă pentru a transforma prognosticul în unul câștigător.

Spre deosebire de „handicapul asiatic”, care este și mai dificil de înțeles și aplicat, varianta europeană pune la dispoziție trei variante – 1, X, 2. Cel asiatic nu are opțiunea de egal.

Ce este handicapul asiatic și prin ce se diferențiază de cel european?

Deși  mult mai complex, „handicapul asiatic” este și acesta o variantă de pariere avantajoasă, mai ales pentru cei care reușesc să înțeleagă toate nuanțele. În comparație cu cel european, „handicapul asiatic” nu acceptă parierea pe egal. Mai mult decât atât, aici sunt posibile și setarea unor handicapuri fracționale de tipul +0.75 sau -1.25, pe când cel european permite doar handicapuri întregi.  Pe același principiu, handicapul asiatic eliberează și rambursări parțiale, pe când cel european lucrează pe principiul totul sau nimic.

Să aplicăm handicapul european

Să aplicăm handicapul europeanPentru a înțelege mai bine cum funcționează principiul „handicapului european” îl vom aplica pe un meci concret între Bayern Munchen și Arsenal. O să analizăm condițiile necesare câștigului la diferite valori ale handicapului, precum și profitul la o miză constantă de 150 RON în fiecare dintre cele trei posibilități – 1, X, 2.

Bayern Munchen, handicap -3.

În cazul în care echipei Bayern Munchen i se atribuie un handicap de -3, practic acest lucru înseamnă că, ipotetic, meciul începe de la scorul de 0:3, în favoarea oaspeților. Pentru a transforma pariul în unul câștigător, B.M. trebuie să depășească acest handicap, adică să câștige la o diferență mai mare de 3 goluri. La un scor de 4-0 sau 5-1, pariul care are cota 7.00 este câștigător pe predicția 1 și jucătorul încasează 1050 RON, profit 900 de lei.

În cazul în care echipa

În cazul în care echipa gazdă se impune la o diferență de doar 3 goluri, ceea ce este echivalent cu egalarea handicapului, vorbim despre îndeplinirea predicției pe egal. Cota la un astfel de joc este de 6.00 și profitul va fi, prin urmare, 750 RON.

Predicția 2, adică cu câștigul pariului pe echipa adversă, s-ar îndeplini în cazul în care Bayern Munchen nu reușește să se impună la o diferență mai mare de 2 goluri, este egalitate sau Arsenal câștigă. Oricare dintre aceste variante setează o cotă de 1.277 și ar oferi un câștig de 191.55 RON.

Bayern Munchen, handicap -2.

Exemplul este asemănător celui exous mai sus, diferența fiind că, de această dată, scorul începe de la 0:2. Pentru că echipele au un handicap mai mic de depășit, și cotele de câștig vor fi proporțional mai mici, în favoarea unui număr mai mare de posibiliăți de îndeplinire a pariului. Așadar, cu un handicap de -2, Bayern Munchen trebuie să câștige la o diferență de minim 3 goluri pentru a transforma în câștigător pariul pe gază, cu cota de 3.5. Prognosticul pe egal (X), cu cota de 4,333 se va adeveri dacă gazda se va impune la o diferență de două goluri (2:0; 3:1) astfel încât scorul ipotetic impus de parior de 0:2 să devină o egalitate. În final, un meci în care Arsenal ar pierde la o diferență mai mică de 2 goluri, ar face egal sau ar câștiga, ar determina ca câștigător pariul pe prognostic 2, adică pe adversar, cu cota de 1.727.

Profitul va fi de 375, 500 și respeciv 108,75 RON.

Bayern Munchen, handicap -1.

Aceleași principii se aplică și aici, ținând cont de faptul că meciul începe ipotetic de la scorul de 0:1. La cote de 2.00, 3,80 și 2,95, jucătorul ar încasa sume de 300, 570 sau 442,5 RON în dependență de prognosticul activat – 1, X sau 2.

Bayern Munchen, handicap +1.

Există și posibilitatea ca handicapul să fie pozitiv. În acest sens, rezultatul trebuie să fie în favoarea lui Bayern sau o egalitate. Cu o cotă de 1,083, jucătorul câștigă puțin peste 160 de lei. În cazul în care pariul se adeverește pe prognosticul X, Arsenal trebuie să câștige la doar un gol diferență. Astfel de scor ar pute fi 0:1, 1:2 sau 2:3. Cea mai mare cotă înregistrată ar fi dacă Arsenalului i s-ar impune un handicap de -1 ca echipă oaspete, și anume 19.00. Dacă această echipa se impune cu minim două goluri diferență, pariorul poate avea un profit de 2,700 RON la o miză de 150 RON.

Un aspect foarte important pe care fiecare jucător trebuie să îl ia în calcul este că handicapul se calculează doar în limitele timpului regulamentar. Astfel, eventualele goluri care se dau în prelungiri sau în reprize suplimentare nu sunt valide la soluționarea astfel de pariuri.

Recent articles

Rata zilnică 2-12 mai 2019

Cota zilnică din 2-12 mai 2019 este formată din 3 evenimente începând cu ora 15: 30,, Alkmaar-PSV, Haugesund-Bodo / Glimt, Ajax-Utrecht, 3 întâlniri pe...

Manchester United-PSG Pariuri și cote

Unul dintre cele două partide din prima seara de UCL în această săptămână, între Manchester United și PSG, care va începe la ora 22:00,...

Alegeri de pariuri-Portugalia-Ungaria-Cupa Mondială de calificare

În această seară, la ora 21: 45, la "Estádio da luz" va avea loc un meci foarte interesant, în care Portugalia și Ungaria vor...

Tour de France predicții și pariuri sportive

Poate că mulți se întreabă ce este interesant în ciclism? Istorie, lupte pe partea de Sus, Rețete Gourmet? Când vorbim despre Tour de France,...

Tactici de pariere Super 6

Alegerile bune vă arată o nouă tactică de pariere din care puteți profita. Atenție: această tactică poate fi utilizată numai în SUPERBET. Cum se joacă Super...

Steaua vs Craiova-România – analiză și prognoza

Derby fără spectatori Derby-ul celei de-a doua runde A Ligii I va avea loc între Steaua București și CSU Craiova. Meciul va începe sâmbătă, la...

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here