Investiții – cele mai bune 10 idei de investiții 2019

Investiții-10 cele mai bune idei de investiții 2019

Investiții – cele mai bune 10 idei de investiții 2019Pentru a vă putea bucura de un viitor confortabil și fără stres, trebuie să faceți o investiție. Suntem siguri că știți deja acest lucru, așa cum ați început să citiți acest articol.

Dar de ce investiția? Deoarece investițiile pot genera surse suplimentare de venituri, acestea pot ajuta la fondul dumneavoastră de pensii sau chiar să vă scoată din anumite obstacole fiscale, pe care le puteți găsi în orice moment, mai mult sau mai puțin viitorul apropiat.

Nu uitați de ce, în primul rând, alte opțiuni descrise până acum, investițiile ajută la creșterea averii. Astfel, este posibil să se atingă obiectivele financiare mai repede.

Ce să ia în considerare

Rezistența la risc și orizontul de timp joacă un rol extrem de important atunci când decideți ce tip de investiție să vă cheltuiți fondurile.

Unii investitori mai conservatori sau cei care se apropie de retragerea de la locul de muncă pot fi mai atenți și pot direcționa majoritatea portofoliului lor către investiții cu mai multe riscuri scăzute. Aceste fonduri se pot dovedi foarte bune pentru cei care doresc să economisească bani pe termen scurt sau mediu.

Persoanele mai îndrăznețe și cei care sunt încă departe de vârsta de pensionare sunt mai susceptibile de a alege portofolii mai riscante dacă diversifică investițiile. Fiți pregătiți să vă faceți temele cu atenție și să încercați să alegeți locuri care oferă performanțe bune, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Cu toate acestea, mai jos, cam, care crede că majoritatea persoanelor cu experiență în investiții vor fi cele mai profitabile 10 investiții 2019. Toate opțiunile vor avea un grad diferit de risc, dar și beneficii potențiale.

Depozite bancare

Depozitele bancare sunt cele mai sigure investiții care există astăzi. Acestea oferă rate ale dobânzii mai mari la depozite care diferă dacă aveți bani creditați într-un cont de economii standard. Pe piața din țara noastră, băncile care oferă performanță și 3,8% pe an (după impozitare). Foarte bine, dacă Despre noi.

Cea mai frumoasă parte a acestor depozite bancare este că acestea sunt protejate în conformitate cu legislația europeană în vigoare, în limita a 100 000 de euro pe persoană, pe bancă. În acest fel, chiar dacă organizația responsabilă de gestionarea contului dvs. se va întâmpla, veți fi returnați prin intermediul Fondului de garantare a depozitelor bancare.

investiții mai bune

Din cauza gradului redus de risc și de faptul că accesul la bani este foarte ușor de a face, depozite bancare pot fi o alegere bună pentru persoanele care nu au nevoie de bani instant, și care sunt dispuși să le blocați de a reține suma pentru o perioadă mai scurtă sau pentru o perioadă lungă de timp, în funcție de preferințe.

Risc

Depozitele sunt considerate investiții sigure. Cu toate acestea, este asociat cu un anumit risc. De exemplu, există riscul reinvestirii. Atunci când ratele dobânzilor scad, investitorii vor primi mai puțini bani dacă reinvestesc sumele și dobânzile primite de la un depozit la altul, cu rate ale dobânzii mai mici.

În același timp, există posibilitatea ca, după cum aveți un depozit bancar, rata dobânzii va crește și aveți bani prinși în unele cifre sub cele actuale.

Pentru a evita acest risc, se recomandă utilizarea “metodei scării”: investiți banii în mai multe contribuții care afectează diferite termene-1, 3, 5 ani. În același timp, se ia în considerare faptul că inflația și tarifele fac, puterea de cumpărare a banilor din depozit, timpul de descompunere.

Lichiditate

Depozitele bancare nu sunt la fel de lichide ca conturile de economii, deoarece, de obicei, banii sunt blocați până când depozitul dvs. ajunge la maturitate. Cu toate acestea, dacă este necesar, le puteți retrage în avans, riscând să pierdeți dobânda anuală pe care o așteptați și să aplicați rata minimă a dobânzii în conformitate cu contractul în vigoare.

Titluri de stat

Titlurile de stat (care sunt, de asemenea, numite obligațiuni guvernamentale) sunt instrumente financiare prin care statul confirmă datoria publică a persoanei juridice care emite titluri de valoare.

Cu alte cuvinte, prin titluri de stat, cetățenii pot închiria statul într-o anumită perioadă de timp, astfel încât Ministerul Finanțelor să poată rambursa datoriile existente. La maturitate, proprietarul obligațiunilor va primi o rată fixă anuală a dobânzii.

Recent, statul român a început din nou procedura privind astfel de instrumente de plată (mai mult aici și aici). Nu este treaba noastră să înțelegem dacă este bine sau rău pentru țară, dar putem spune că în prezent pot fi achiziționate titluri de stat pentru 2, 3 sau 5 ani. Ratele dobânzilor tind să fie de 4 %, 4.5% și 5% pe an.

Marele avantaj al acestor instrumente este că este neimpozabil. În acest sens, în anul dobînzii rămîneți din întreaga sumă, nu achitați impozitul pe profit de 10%.

Risc

Conform programului prezentat puțin mai devreme, ceea ce a fost făcut de colegii de la BVB, trebuie remarcat faptul că titlurile de stat au unele dintre cele mai mici riscuri în ceea ce privește returnarea banilor către populație. Cu alte cuvinte, acestea sunt unele dintre cele mai sigure investiții 201p.

Fondurile sunt transferate statului român în astfel de instrumente, asigurate de Ministerul Finanțelor și automat de Guvernul României. Deci, este foarte puțin probabil ca dobânzile să nu fie plătite, în care au fost de acord să cumpere titluri de stat.

Cu toate acestea, vă expuneți la anumite riscuri până când decideți să investiți în titluri de stat. În primul rând, inflația va determina puterea de cumpărare a banilor blocați să scadă de la un an la altul. În același timp, în general, dacă ratele dobânzilor anuale cresc, valoarea valorilor mobiliare disponibile va încerca să scadă. Pe de altă parte, se aplică și o medalie inversă, astfel încât, dacă dobânda scade, prețul titlului va crește.

Lichiditate

Lichiditatea depinde de tipul de titluri de trezorerie în care decideți să investiți. Cele emise în prezent de statul român nu sunt supuse transmiterii(pot fi moștenite). Alte titluri de stat sunt foarte lichide, dar valoarea lor va depinde foarte mult de nivelul ratelor dobânzilor.

Obligațiune

Am avut un mod în care nu aveam bani la un moment dat și ar trebui fie să împrumutăm de la prieteni și cunoștințe, fie să luăm credite personale, astfel încât să putem depăși situațiile actuale în care ne aflăm. Același lucru se întâmplă și cu obligațiunile.

Obligațiunile sunt împrumuturi care apar între debitori (sau emitenți de valori mobiliare) și creditori (cei care cumpără obligațiuni). Emitenții sunt obligate de creditori să plătească o anumită rată a dobânzii (sau cupoane) pentru suma împrumutată, despre intervale regulate pentru o dată fixă în viitor, atunci când împrumutul ajunge la maturitate. În acel moment, Emitentul va trebui să returneze creditorului suma nominală.

În funcție de emitent, următoarele tipuri de obligațiuni se disting:

În funcție de emitent, următoarele tipuri de obligațiuni se disting:Obligațiuni corporative-emise de companii private și vizează în principal extinderea operațiunilor companiei

Obligațiuni municipale-emise de municipalități sau consiliile locale (sau județe) pentru a fi utilizate în finanțarea diferitelor proiecte dezvoltate la nivel local

Obligațiunile guvernamentale (sau suverane) emitente sunt Stat, diferite ministere și au un rol în acoperirea diferitelor deficite bugetare
Obligațiuni naționale excesive-emise de bănci, în care mai multe state acumulate ca acționari

Risc

Obligațiunile sunt recunoscute de majoritatea analiștilor financiari într-un fel mai riscant în ceea ce privește titlurile de stat. În primul rând, prin cumpărarea de obligațiuni, vă expuneți riscul de credit sau riscul ca emitentul să nu poată plăti acele cupoane lunare sau suma inițială pe care creditorii au împrumutat-o.

Apoi, de asemenea, ar trebui să vă puneți în pericol prețurile care apar atunci când doriți să vindeți obligațiuni înainte de scadență. Ca o idee, prețul obligațiunilor se va schimba invers proporțional cu ratele dobânzilor: când dobânda crește, valoarea obligațiunilor scade și invers, când ratele dobânzilor scad, prețurile obligațiunilor cresc.

Lichiditate

Obligațiunile pot fi cumpărate și vândute în orice zi când schimburile sunt deschise. Prin urmare, analiștii financiari cred că aceste instrumente de investiții sunt suficiente lichide.

Fonduri mutuale

Fondurile de investiții, care sunt,de asemenea, cunoscute sub numele de organe de locuințe colective sau fonduri destinate să combine fondurile multor investitori privați prin care se efectuează diverse plasamente financiare. Scopul principal este de a multiplica sumele cu care oamenii au intrat inițial. Cu alte cuvinte, generarea de profit.

Cine vrea să investească în fonduri de investiții, trebuie să cumpere fonduri din acest fond. Costul unității este determinat periodic, cu intervale de timp predefinite. Prin subscriere, investitorii devin acționari ai companiilor în care fondul pune sume solide de bani.

Pentru cei interesați, există patru tipuri principale de fonduri de investiții:

Fondurile în care banii colectați sunt mai mult de 85% în acțiunile cotate la bursă și care, după cum vă puteți imagina, au un grad destul de ridicat de risc
Fondurile de obligațiuni-mai mult de 80% banii sunt investiți în obligațiuni; ei vin cu randamente scăzute în comparație cu acțiunile, dar și cu un risc ușor mai mic
Numerar în care mai mult de 90% din bani este plasat în instrumente monetare de tip de depozite bancare sau titluri de stat și au cel mai mic randament, dar și riscul
Fondurile mixte nu sunt altceva decât o combinație de obiecte care au fost menționate până acum în proporții diferite și care sunt cel mai adesea folosite de investitori
Risc
risc

Fără a fi cineva care are grijă direct de bani, există întotdeauna riscul de a se implica în fonduri de calitate slabă. Este bine că, în general, conducerea unui fond de investiții nu va angaja oameni care nu știu cum să gestioneze în mod corespunzător banii investitorilor. Dar se poate întâmpla ca situațiile să se întâmple atunci când, din cauza managementului financiar slab și a altor investitori, își pierd banii.

În același timp, în funcție de tipul de fond de investiții în care vă decideți, vă expuneți la riscurile generale de plasare care trebuie îndeplinite. Pentru a reduce prețul acțiunilor achiziționate, compania trebuie să intre în neplata obligațiunilor etc.

Fondurile de investiții pot fi recunoscute ca lichide suficiente. Puteți scrie și retrage bani oricând vorbim despre fonduri deschise sau din când în când, în cazul celor închise. Fondurile de investiții au dreptul de a accepta vânzarea și răscumpărarea valorilor mobiliare,dar aceste tranzacții se fac numai după închiderea pieței pentru a evita fondurile speculative și investițiile.

Din ce în ce mai mulți oameni interesați de această parte investițională au atras atenția asupra ETF-urilor în ultima vreme. Aceste instrumente financiare se află într-un trend ascendent al popularității în țara noastră, numărul celor care investesc este în creștere din 2008 și până în prezent mai mult de 75 %.

Numele produsului ETF provine din Fondul de index Exchange și, în principiu, este un portofoliu diversificat de active, foarte similar cu fondurile de investiții care au fost prezentate un pic mai devreme. Diferența dintre aceste două instrumente financiare este că, spre deosebire de fondurile mutuale ale căror valori sunt stabilite zilnic, la sfârșitul zilei, valoarea ETF se schimbă pe parcursul întregii întâlniri de tranzacționare.

Ca și în cazul fondurilor de investiții, riscul fiecărui ETF este determinat de produsele care urmează să fie făcute, plasarea și greutatea pe care acțiunile și / sau obligațiunile le vor avea. În același timp, poate exista un risc de gestionare a banilor săraci, care a fost prezentat puțin mai devreme.

ETF-urile sunt văzute de investitori ca fiind ceva mai lin în comparație cu fondurile mutuale. Ei au un mare avantaj că pot fi vânduți sau cumpărați, inclusiv în orele în care schimbul este deschis, cei care nu sunt interesați să aștepte sfârșitul zilei pentru a putea face tranzacții.

Investiții în fondul index S & P

Fondul S & P index este, în principiu, similar cu un fond de investiții, dar este format în 500 dintre cele mai mari firme din Statele Unite, ceea ce înseamnă că este alcătuit din unele dintre cele mai de succes companii din întreaga lume.

Ca orice fond de investiții, indicele S&P oferă diversificarea instantanee a portofoliului, permițând investitorilor să aibă o mică parte din toate aceste 500 de companii. Fondul include companii din toate industriile, ceea ce este mai stabil în comparație cu alte tipuri de investiții 2019.

De-a lungul timpului, indicele S & P a asigurat randamentul mediu anual, apropiindu-se de o cifră de 10%, foarte încurajatoare, dacă Despre noi. Din acest motiv, credem că acest fond este o alegere excelentă pentru noii investitori care doresc să aibă o performanță rezonabilă și o diversificare largă a portofoliului. Din păcate, costurile de achiziție ale unității S & P sunt destul de ridicate, depășind 2.500 de dolari.

Fondul S&P este unul dintre cele mai puțin riscante instrumente de plasare a acțiunilor, deoarece este alcătuit din foarte multe companii de succes. Cu toate acestea, ca și în cazul oricărei investiții în acțiuni, această cifră este mai volatilă decât fondurile bazate pe depozite bancare sau obligațiuni. Dar, cu toate acestea, în timp, S&P a crescut foarte bine.

Cu toate acestea, nu trebuie să uitați de manipulatorul de aer din 2002, 2003 și 2008 până în 2009, când valoarea acestui indicator a scăzut de două ori față de anii precedenți. Mulți proprietari de S & P au înregistrat stări semnificativ reduse în aceste perioade.

Indicele S & P este foarte lichid. Acesta este un fond care este foarte necesar de investitori, iar marele avantaj din care provine este că cei care doresc să cumpere și să vândă în orice moment al zilei când piața este deschisă.

Termenul REIT provine de la Real Estate Investment Trust și definește o entitate care acționează ca un fond de investiții. Ca și în cazul unui fond mutual standard, managerul fondului folosește banii deponenților pentru a cumpăra acțiuni și obligațiuni, la fel ca în cazul unui REIT, diferența este că sumele colectate sunt utilizate pentru achiziționarea și gestionarea proprietății.

Aceste investiții se pot dovedi a fi opțiuni excelente pentru locuințe pentru persoanele care sunt pasionate de sectorul imobiliar, dar care doresc să scape de bătăile din care provine această zonă. Nu mai trebuie să vă faceți griji că prețul apartamentului este prea mare sau că oamenii pe care i-am angajat vor să plece luna viitoare. Aici, toate aceste lucruri sunt conduse de managerul REIT.

O mare parte din aceste REIT-uri funcționează printr-un model de afaceri foarte simplu: cu ajutorul banilor acționarilor, cumpărați apartamente care sunt apoi închiriate. Sumele colectate din chiria sunt utilizate pentru plata dividendelor pentru acționari. REIT-urile sunt obligate prin lege să plătească cel puțin 90% din venitul total impozabil al acționarilor.

Investitorii care doresc să-și extindă portofoliul prin REIT trebuie să se concentreze strict asupra acelor organizații care tranzacționează public pe piețele majore de acțiuni și să se ferească de REIT-urile private sau de stat. Acestea din urmă au un grad mai scăzut de protecție și, în general, costuri mai mari.

Ca și în cazul oricărui tip de investiție, mărimea fondurilor de investiții, în cazul REIT, prețul unităților poate crește sau scădea, deși organizațiile cele mai eficiente, vor trage, ca întotdeauna, un echilibru pozitiv, desigur.

Și Wright la fel de ușor ca și fondurile de investiții. În acest fel, ele pot tranzacționa zilnic, dar vin cu un beneficiu pe care îl puteți cumpăra și / sau vinde (dacă este necesar), inclusiv atunci când piața este deschisă.i

Toată lumea știe deja despre acțiuni. Acestea sunt titluri care confirmă dreptul de proprietate asupra unei părți din capitalul social al societății emitente de acțiuni (sau S. A.). Deținătorii acestor acțiuni, aceștia sunt în mod automat și deținătorii unei părți a societății care emite acțiuni în care se referă la numărul de acțiuni pe care le dețin.

Aici, pe scurt, modul în care puteți câștiga bani prin acțiuni (pentru mai multe informații, nu ezitați să vizitați această pagină):

În primul rând, vânzarea acțiunilor în cazul în care valoarea de piață a companiei a crescut de când ați cumpărat unitățile deținute
Dividendele-pentru fiecare acțiune pe care o aveți, veți fi redirecționat către cota de profit pe care compania a înregistrat-o

Riscurile care pot apărea atunci când alegeți să investiți într-un schimb vor fi foarte mari, dar profiturile potențiale vor fi, de asemenea, unele. Asta e ceea ce au fost:

Dacă această companie în care a investit bani, stagnare sau regresie, atunci prețul acțiunilor va scădea și, în principiu, puteți pierde bani
În orice moment, există riscul prăbușirii Bursei de valori, care a avut loc în trecut, ceea ce duce la pierderi semnificative de capital, uneori chiar la o sumă totală
Scăderea pieței din cauza inflației sau a condițiilor economice din țară sau din zonă
Declarații sau decizii politice (a se vedea modul în care schimbul a influențat anunțul privind introducerea acestei taxe asupra lăcomiei”)
Dobânzile aferente impuse de băncile naționale ale țărilor în care operează societățile emitente de acțiuni

Stocurile sunt considerate destul de lichide de majoritatea experților financiare. Acest lucru înseamnă că acestea pot fi convertite în bani într-un timp relativ scurt, când este nevoie sau când timpul pare optim.

Investiții în apartamente de Închiriat

Investiții în apartamente de ÎnchiriatÎnchirierea unui apartament se poate dovedi a fi o investiție excelentă pentru persoanele care doresc să-și gestioneze propria casă. Pentru a merge acest fel, trebuie mai întâi să se uite foarte atent pentru imobiliare ideal de inchiriat. De multe ori ca o locație centrală poate fi un avantaj, chiar dacă această casă este senior la alte existente pe piață.

După ce ați găsit apartamentul perfect, capul abia începe. Va trebui să-l repari și să-l aranjezi pentru nevoile locuitorilor. Trebuie să decideți dacă doriți să închiriați pe termen lung sau pe termen scurt. În cele mai multe cazuri, va trebui să coborâți în apartament pentru a curăța după ce un chiriaș va lua înainte ca celălalt să se miște și situații de urgență, cum ar fi o țeavă ruptă în mijlocul nopții, se pot întâmpla oricând.

Cu toate acestea, cu gestionarea corectă a bugetului, un calcul foarte detaliat al finanțării și de ce să nu fie corect, un pic de noroc, desigur, în câțiva ani veți obține un flux de numerar pozitiv

Atunci când vine vorba de investiții imobiliare împotriva acțiunilor, investitorii se întorc de la alegerea unui câștigător clar. Atunci când imobilul este un potențial dezavantaj al achizițiilor efectuate fără o analiză atentă a pieței, ceea ce poate duce la plata unei sume mai mari decât ar costa de fapt acest activ.

În același timp, lipsa de lichiditate poate duce investitorii în sectorul imobiliar, un risc foarte mare și incapacitatea de a avea acces rapid la bani atunci când situația cere.

Investițiile imobiliare, din păcate, sunt considerate una dintre cele mai puțin lichide investiții 2019. Din acest motiv, dacă credeți că în viitor puteți avea o nevoie urgentă de bani la un moment dat, departe de lumea de imobiliare. De obicei, este foarte dificil de a vinde o casă și puteți sta pentru câteva luni sau chiar ani până când veți putea accesa banii atașat la acesta.

Poate una sau mai multe idei de investiții care au fost prezentate aici, vă rugăm, dar nu știu de unde să încep și unde să acorde o atenție. Ei bine, dacă doriți ca investițiile viitoare să nu fie jocuri de noroc simple, luați-vă mâinile. Există multe cursuri online care vă vor ajuta să înțelegeți cum funcționează lumea financiară, banii, locuințele, bursa de valori etc.

Chiar și noi în Financer.com avem o mulțime de articole scrise despre acest domeniu și vom veni în fiecare săptămână cu noi informații utile pentru cititorii noștri.

Nu există nici un risc atunci când alegeți banii pentru educație privată. Nu veți afla niciodată prea multe despre o zonă și credeți-ne când vă spunem că veți găsi întotdeauna lucruri noi care necesită aprofundarea în lumea financiară. Chiar și Warren Buffett-o persoană care este considerată cel mai bun investitor al tuturor timpurilor – nu a spus prea mult că are încă multe de învățat.

Chiar dacă banii investiți în educație prin diferite cursuri, cărți, seminarii nu se vor întoarce niciodată direct, indirect, vă vor ajuta să faceți o investiție reușită care, la rândul său, va face bani. Astfel, în opinia noastră, fiecare leu investit în educație poate genera venituri de zeci sau sute de ori mai mari.

Concluzie

În acest articol, am venit cu câteva idei teoretice și practice despre mijloacele de plasare, prezentând beneficiile, riscul și lichiditatea fiecăruia. Cu toate acestea, nu recomandăm nimănui să aleagă oricare dintre schemele prezentate fără o analiză atentă a acestui domeniu, poate cu excepția depozitelor bancare.

În plus, suntem siguri că este cel mai bine dacă vă gândiți să faceți investiții în viitor, să începeți prin accesarea diferitelor cursuri financiare specializate, să citiți cât mai multe portaluri posibil și, de ce nu, să continuați să navigați pe site-ul nostru Financer.com numai dacă sunteți informat, veți avea succes cu ofertele făcute.

Recent articles

Accesează un credit fără dobândă

Ce este un împrumut fără dobândă? Așa cum puteți înțelege acest lucru pe cont propriu, chiar de la numele acestui instrument financiar, un împrumut fără...

Credit ipotecar sau Prima Casă?

Ipoteca sau prima casa? Deși pe site-ul nostru puteți găsi informații cu privire la ipotecă, precum și despre programul "Prima casa", noi (echipa finanțatorului) s-au...

Ce este DAE și cum te poate ajuta

Ce este Dae? La fel ca majoritatea oamenilor, înainte de a vă decide să cumpărați un anumit produs, probabil că preferați să comparați prețul cu...

Hora Credit

Prezentare Generală-Credit Mountain Muntele Credit este deținut de Muntele Credit IFN S. A. cu sediul la București și a fost înregistrat în registrul general al...

Dobânzi depozite

Dobânzi la depozite Este imposibil să ne imaginăm un departament dedicat economiilor și investițiilor, să nu mai vorbim de depozitele bancare. Deși vin cu unele...

Tu știi care sunt cele mai bogate țări? – update 2019

Care este cea mai bogată țară din lume? Cei mai mulți oameni vor crede că răspunsul la această întrebare ar trebui să fie Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.