O familie O casă. Sau cum se schimbă programul Prima Casă 2019

Cum de a schimba programul Prima Casa 2019

Cum de a schimba programul Prima Casa 2019Probabil ați auzit recent în știri că programul “Prima Casă 2019” schimbă complet aspectul. Desigur, mă interesează ce schimbări, nu-i așa? Ei bine, în acest articol veți găsi toate informațiile necesare despre noul program de familie in-house.

Despre Prima Casă am vorbit și în trecut. Pe site-ul nostru puteți găsi o imagine de ansamblu a programului vechi, precum și o comparație între cumpărarea unui apartament pe o ipotecă standard sau Prima Casă.

În acest articol, totuși, dorim să prezentăm, în special, ce condiții au fost modificate din August 2019.

Deci, fără alte cuvinte, tastarea, începe.

Program de familie, casa

Mai sus, prima casă 2019 nu va mai fi numită așa cum își va schimba numele în program familia, casa.

Cu toate acestea, o parte din caracteristici vor rămâne neschimbate. Printre acestea, vă puteți aminti următoarele:

Avansul minim pe care solicitantul va trebui să-l plătească este de 5% din prețul de cumpărare a proprietății

Costul maxim al apartamentului nu poate depăși 70.000 euro
Suma finanțării garantate de stat poate fi în valoare maximă de 66 500 euro

Rata dobânzii va fi calculată, de asemenea, așa cum este indicat în OUG 19/2019 din 2 Mai, adică IRCC + marja băncii, care nu poate fi mai mare decât 2 %
Un apartament nou, cumpărat nu poate fi înstrăinat în termen de cinci ani de la aprobarea creditului

Cei care au venituri mari sunt excluși din program
familie, casa

Ca o noutate pentru prima casa, programul de familie casa introduce noi criterii de acces la credite, considerabil mai stricte din punctul nostru de vedere.

Astfel, în cazul în care cererea de credit solicitanții trebuie să aibă un venit lunar net de cel mult 4500 de lei pentru persoanele fără copii. Familiile cu copii au un prag maxim puțin mai mare, dar nu pot depăși 7500 de lei pe lună.

Deși, fiind în dezbateri publice, hotărârea a spus că pentru familiile cu doi sau mai mulți copii, va fi impusă o limită a venitului net de 12 000 de lei, se pare că, în forma finală, într-un fel, mai nefavorabilă beneficiarilor.

Această restricție a fost introdusă la recomandarea CNSM – Consiliul General al Comitetului Național de supraveghere macroprudențială. Membrii consiliului au decis că este necesar să se facă modificări în programul primei case 2019.

Deci, programul ar trebui să fie disponibil pentru cât mai multe persoane cu mijloace mici. Acei oameni care, de obicei, nu pot îndeplini cerințele unui credit ipotecar standard.
Scopul este de a reduce numărul de credite garantate de stat
familia în casă

Potrivit Băncii Naționale a României, locuințele procurate în cadrul Programului “Prima Casă” constituie în prezent 45% din totalul creditelor ipotecare existente pe piață.

De exemplu, numai anul trecut, mai mult de o treime din creditele ipotecare emise de bănci au fost în funcție de tipul de prima casa.

Ca parte a unui program la domiciliu, familia dorește să finalizeze această practică. Cu alte cuvinte, pentru persoanele cu venituri mari, vă recomandăm să cumpărați locuințe la creditele ipotecare standard.

Cei cu venituri mici se pot adresa Fără probleme asistenței guvernamentale, având încrederea că bugetul va avea suficiente fonduri pentru a susține majoritatea ofertelor.

Casa, familia, vine cu un cadou suplimentar

Casa, familia, vine cu un cadou suplimentarO bună parte din acest nou program este că vine cu un procent gratuit pentru persoanele cu venituri mici. Acest lucru va fi acordat solicitanților care, la sfârșitul anului calendaristic, se află în limitele veniturilor introduse la începutul contractului.

Aceasta înseamnă că, în decembrie a fiecărui an, când aveți un împrumut activ, dacă doriți să beneficiați de reducerea ratelor dobânzilor, trebuie să aplicați înainte de fondul de garanție.

Darul nu poate fi combinat cu alte beneficii posibile pentru spațiul de locuit pe care beneficiarul îl primește de la stat (de exemplu, compensațiile pe care le datorează parlamentarii) și se aplică după cum urmează:

1 punct procentual pentru familiile cu copii
0.5 puncte procentuale pentru beneficiari fără copii
Beneficiarii pot fi doar acasă într-un mediu urban
programul Casa familiei

O altă noutate cu care vine programul, Casa, Familia, este că beneficiarii împrumutului nu pot avea mai mult de o casă într-un mediu urban.

În trecut, pentru a putea accesa un împrumut de primă casă, nu era nevoie să fii proprietar al unei case de peste 50 de metri pătrați în mediul urban atunci când semnezi un contract de împrumut. După aceea, ați putea cumpăra cât mai multe bunuri imobiliare doriți.

În prezent, totuși, lucrurile sunt puțin diferite. Anume, pe întreaga durată a împrumutului beneficiarului i se interzice să cumpere un apartament. Dacă o face, până la 12 luni pentru a decide cu ce fel de proprietate vrea să rămână în imobiliare.

Cu alte cuvinte, nu există cazuri făcute cu ajutorul unui stat în care oamenii bogați vor putea să ia apartamente prin prima casă 2019 doar pentru a le închiria, ceea ce le-a adus un profit destul de mare.

Din această regulă vor fi dezactivate obiectele dobândite prin moștenire.

Concluzie

ConcluzieEl concluzionează că programul “Family House”, deși păstrează o parte din caracteristicile cu care a venit prima casă, este acum puțin mai orientat spre oamenii care au nevoie de ajutor pentru a putea cumpăra Prima Casă.

Nu știm exact dacă aceste schimbări sunt favorabile. Dar să vedem cum reacționează oamenii, piața imobiliară și doar câteva luni mai târziu vom putea trage concluzii dacă noile modificări sunt bune sau ba.

Recent articles

Accesează un credit fără dobândă

Ce este un împrumut fără dobândă? Așa cum puteți înțelege acest lucru pe cont propriu, chiar de la numele acestui instrument financiar, un împrumut fără...

Credit ipotecar sau Prima Casă?

Ipoteca sau prima casa? Deși pe site-ul nostru puteți găsi informații cu privire la ipotecă, precum și despre programul "Prima casa", noi (echipa finanțatorului) s-au...

Ce este DAE și cum te poate ajuta

Ce este Dae? La fel ca majoritatea oamenilor, înainte de a vă decide să cumpărați un anumit produs, probabil că preferați să comparați prețul cu...

Hora Credit

Prezentare Generală-Credit Mountain Muntele Credit este deținut de Muntele Credit IFN S. A. cu sediul la București și a fost înregistrat în registrul general al...

Dobânzi depozite

Dobânzi la depozite Este imposibil să ne imaginăm un departament dedicat economiilor și investițiilor, să nu mai vorbim de depozitele bancare. Deși vin cu unele...

Tu știi care sunt cele mai bogate țări? – update 2019

Care este cea mai bogată țară din lume? Cei mai mulți oameni vor crede că răspunsul la această întrebare ar trebui să fie Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.