Tu știi care sunt cele mai bogate țări? – update 2019

Tu știi care sunt cele mai bogate țări? – update 2019Care este cea mai bogată țară din lume? Cei mai mulți oameni vor crede că răspunsul la această întrebare ar trebui să fie Statele Unite sau China. Este ușor de înțeles de ce cred asta, deoarece aceste țări au economii foarte mari și puternice. Dar este un pic diferit.

Este corect ca China și SUA să se dezvolte foarte bine, dar, din păcate, nu sunt întotdeauna cele mai mari țări din lume. De fapt, el nici măcar nu face parte din top 10, dacă trebuia să ia în considerare PIB-ul pentru fiecare persoană.

Pentru a afla cât de bogați sunt într-adevăr în țară, nu este suficient să vedeți câți bani produc în fiecare an. Desigur, țări precum China, cu o populație de peste 1.5 miliarde de oameni, vor produce mult mai mult decât San Marino, de exemplu, care are doar 33.000 de locuitori.

Dar pentru ca rezultatele să fie cât mai exacte, experții financiari au crezut că ar fi mai bine să împartă PIB-ul cu numărul de persoane care locuiesc în acest stat pentru a concluziona că este cea mai dezvoltată țară. Rezultatele (PIB / pe cap de locuitor) te-ar putea surprinde. Deci, citiți mai departe pentru a afla cine este cea mai bogată țară din lume.

Ce este PIB?

Înainte de a începe prezentarea ratingului, să vorbim puțin despre ceea ce este exact PIB-ul despre care vorbim cu toții în articolul nostru. PIB, adică produsul intern brut reprezintă costul total al bunurilor și serviciilor create de țară pe tot parcursul anului.

PIB pe cap de locuitor sau PIB pe cap de locuitor-PPC)este un indicator care oferă o măsură medie a banilor pentru care fiecare membru al comunității țării este responsabil. Desigur, veniturile indivizilor vor varia, dar în majoritatea cazurilor țările care au un indice ridicat tind, de asemenea, să ofere un nivel mai bun de trai locuitorilor lor.

Dacă America este cea mai bogată țară din lume?

Din vremea comuniștilor, am vrut să credem că America este cea mai dezvoltată țară și are un nivel mai ridicat de trai. Dar, din păcate, răspunsul la întrebarea de mai sus este: “Nu, America nu este cea mai bogată țară din lume”, deși deține una dintre cele mai mari economii din lume.

Este drept că SUA creează valori uimitoare pentru fiecare an de bunuri și servicii. Dar PIB-ul pe Capitu este destul de mic, după împărțirea sumei la un număr mare de locuitori.

Ceea ce trebuie să ne amintim este că, în general, într-o țară cu economii foarte puternice, ca și în cazul Chinei și Statelor Unite, au foarte mulți imigranți care lucrează pentru ei. Ele, deși ajută la dezvoltarea economiei, nu pot fi luate în considerare în calculele PPC ale țărilor individuale.

Top cele mai bogate țări

Top cele mai bogate țăriÎn continuare, va fi prezentat top 10 cele mai bogate țări din lume, după Indicele PPC ajustat la puterea de cumpărare a fiecărei persoane. Aceasta înseamnă că PIB-ul pe cap de locuitor a fost ajustat în funcție de nivelul prețurilor, de fiecare țară separat.

Lista se bazează pe informațiile furnizate de Global Finance Magazine din mai 2019. În cazul în care vă întrebați, țara noastră, România, este pe poziția 58, inclusiv țările bogate de top, peste Croația și Turcia, dar sub Kazahstan, Antigua și Barbuda, Rusia sau Grecia.

Dacă anul trecut, poziția a zecea în clasamentul nostru a fost ocupată de statul mic San Marino, atunci în 2019 a fost răsturnată de Statele Unite, Elveția și Hong Kong, ocupând în prezent 13.locuri.

10. Hong Kong, prețul de 66,517 de dolari fiecare

Hong Kong este o fostă colonie a Marii Britanii, iar acum face parte din China, dar are un stat special, bucurându-se de un grad înalt de autonomie, pus de marele stat comunist.

Hong Kong este în prezent unul dintre locurile ideale pentru startup. Străinii pot deține 100% din întreprinderile nou lansate fără a ține cont de cetățenie, reședință sau naționalitate a investitorilor.

Prin urmare, insula este extrem de bogată, deși datele oficiale ale guvernului indică faptul că fiecare al cincilea locuitor trăiește sub nivelul sărăciei. Cu toate acestea, aici se află cea mai mare concentrație de oameni foarte bogați din lume(peste 10.000 de persoane cu o bogăție de peste 30 de milioane de dolari).

Știai că…

Deși Insula Hong Kong captează întregul interes, Provincia Hong Kong este alcătuită din 263 de insule? Unele dintre ele, cum ar fi Lantau, Chung Chau și Taka, pot fi vizitate cu câteva cupluri, în timp ce altele sunt nelocuite și complet inaccesibile.

9. Kuweit, 67.69 usd pe persoană

Kuwait este una dintre cele mai bogate țări din Peninsula Arabică. Statul este mic și uscat, dar unde locuitorii îl conduc destul de bine.

După cum știți deja, Kuweit este una dintre principalele destinații de export de petrol, cea mai mare parte a veniturilor țării, mai mult de 90 %, în funcție de profit, care, după vânzarea de petrol. Pe baza banilor primiți, statul poate importa atât alimente, cât și apă, obiecte greu de găsit în sălbăticie. Locuitorii nu plătesc taxe.

Datorită scăderii prețului petrolului în ultimii ani, poziția țării a scăzut, iar Kuwait sa clasat din nou pe locul 9 în cele mai bogate țări, iar anul trecut a ocupat 6.locuri.

Știai că…

Se estimează că aproximativ 10% din toate rezervele de petrol de pe glob se află sub solul Kuweitului?

8. Emiratele Arabe Unite, $ 70,474 pentru fiecare persoană

Țara EAU este formată din 7 emirate, cele mai cunoscute fiind Dubai și Abu Dhabi. Împreună, ele creează superputeri în lumea petrolului, iar cea mai mare parte a veniturilor, după cum știți deja, se creează exporturi de petrol.

Sistemul de sănătate, Educație și apărare este finanțat din banii câștigați din industria petrolieră de succes. Din acest motiv, populația din Emiratele Arabe Unite nu plătește impozite și impozite.

Cu toate acestea, spre deosebire de Kuweit, Guvernul Emiratelor a conștientizat amenințarea conjuncturii economice și a dezvoltat extraordinar zona și turismul. Astfel, ei ar putea lupta împotriva efectelor scăderii prețurilor petrolului. Astfel, au devenit una dintre cele mai bogate țări din Asia și Peninsula Arabică.

Știai că…

Emiratele Arabe Unite au fost o țară foarte săracă până când petrolul a fost găsit în Abu Dhabi în 1958?

7. Norvegia, 76.738 usd pe persoană

Norvegia este una dintre cele mai bogate țări din Europa și din lume, știm cu toții acest lucru. Dar nu vă puteți întreba cum vă suprafață cu 50% mai mult decât România, dar cu o populație de patru ori mai mică, poate rămâne atât de bine din punct de vedere economic?

Ei bine, Norvegia este o țară foarte bogată în ceea ce privește resursele naturale. Economia se datorează în mare parte hidrocarburilor care au rezerve uriașe de petrol și gaze naturale. În același timp, au suprafețe impunătoare forestiere și sunt un pion important în domeniul hidroenergetic.

Nu în ultimul rând: la baza acestui proiect, oamenii au reușit să-și gestioneze foarte bine exporturile, ajungând astăzi la unul dintre liderii economici mondiali. Locuitorii bogați și nu numai că se bucură de natura bogată și magnifică a țării, turismul este unul dintre punctele-cheie din economia țării. Cercetările publicate recent au numit Norvegia țara cu cel mai înalt nivel de trai.

Știai că…

99% din energia electrică care alimentează Norvegia este energia apei? Nici o altă țară nu poate concura cu aceste cifre.

6. Irlanda, 82 439 usd pe persoană

Irlanda este una dintre țările a căror economie a crescut semnificativ în ultimele decenii. La urma urmei, să fii pe locul 6 în cele mai bogate 10 țări din lume nu este rău, nu-i așa?

Cea mai mare parte a veniturilor este generată de mișcarea, spațiile sociale ale multor Colosii industriali din Irlanda, deși fabricile lor se află în alte țări. Acest lucru este posibil datorită impozitului pe profit de doar 12.5%, printre cele mai mici din lume. În același timp, faptul că statul implementează euro și sa separat de Marea Britanie pe tot scandalul din jurul lui Brexit a ajutat cu siguranță.

Astfel, a apărut o anumită discrepanță: au condus la venituri mari la un număr foarte mic de locuitori, având în vedere că punctele de lucru ale acestor companii se află în țări complet diferite, numai în Irlanda, nu are.

Știai că…

În conformitate cu legea, dacă are bunicii irlandezi, este posibil să obțineți cetățenia, chiar dacă nu ați vizitat niciodată țara și dacă nu vorbiți limba lor? Tot ce trebuie să faceți pentru a vă putea numi “irlandez” este să plătiți o taxă.

5. Brunei, 83.777 usd pe persoană

Brunei este una dintre cele mai bogate țări din Orientul Îndepărtat. Această țară mică, situată pe coasta Mării Chinei de Sud, este potrivită pentru persoanele care nu doresc să plătească taxe.

Și în timp ce statul nu colectează date de la populație și nu TVA, oamenii pot folosi cu sistemul de sănătate și educație complet gratuit. În plus, ratele dobânzilor sunt la un nivel foarte scăzut, astfel încât locuitorii sunt foarte ușor de a rambursa împrumutul.

În afară de faptul că Brunei este foarte activ pe piața resurselor naturale, având rezerve uriașe de petrol și gaze, multe state străine au investit foarte mult în economia țării, ajutând instagram să ocupe 5. locul în clasamentul nostru.

Știai că…

Brunei a câștigat independența față de Imperiul Britanic numai în 1984? Palatul sultanului are cel puțin 1788 de camere, dintre care 257 de băi, o sală de gală cu o capacitate de 5.000 de locuri, o moschee care poate găzdui 1.500 de persoane, o pistă încălzită care poate găzdui 200 de cai, 5 piscine și 18 ascensoare.

4. Singapore, 103 717 usd pe persoană

Singapore este o țară foarte mică, cea mai mare parte din cauza capitalei sale-un oraș care poartă același nume ca și Statul Singapore. Deși populația este foarte dens, găsi apartamente foarte voluminoase și scumpe, populația țării îl conduce foarte bine. Prin urmare, insula este în prezent una dintre țările cu cel mai înalt nivel de trai din lume.

Economia se bazează în mare măsură pe producție. Și cel mai amuzant lucru este că statul practic nu are o resursă naturală. Singapore și-a făcut un nume în următoarea strategie: importă produse de calitate medie, le îmbunătățește și apoi le vinde ca produse reale.

Din cauza veniturilor mari, Singapore este considerată cea mai bogată țară din Asia, dar pretendentul pentru a doua poziție o depășește în clasamentul nostru.

Știai că…

Din cauza standardelor foarte stricte impuse de stat pe tema poluării, în prezent trebuie să plătească impozite pentru a putea avea o mașină în Singapore? Taxa costă aproximativ 80.000 de euro!

3. Luxemburg, 108 813 usd pe persoană

Mulți consideră Luxemburg cea mai mică țară din Europa, dar adevărul este că state precum Monaco, Andorra, Liechtenstein și Vatican au dimensiuni mai mici. Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat Luxemburgul să devină cea mai bogată țară din Europa și să se situeze pe locul trei în clasamentul nostru cu cele mai mari țări din lume.

Rata șomajului în acest stat este foarte scăzută, ceea ce rareori depășește 5.5 %, în timp ce economia crește de la un an la altul. Acest lucru se datorează, în primul rând, investițiilor pe scară largă în oțel, industriei de cauciuc, precum și instituțiilor financiare.

Majoritatea milionarilor și miliardarilor din lume au vizitat cel puțin o dată acest stat pentru a deschide un cont într-una dintre cele mai renumite bănci elvețiene. Veniturile obținute de Guvern au fost investite în sistemul educațional,medial și de locuințe, ceea ce duce la formarea unui nivel foarte ridicat de trai al Luxemburgului.

Știai că…

Majoritatea locuitorilor din Luxemburg vorbesc în Luxemburg, la fel ca în Germană și franceză?

2. Hong Kong, 122.201 dolari pe persoană

Macao este o țară mică situată pe o peninsulă din sudul Chinei, care are doar 600.000. Cu toate acestea, nimic nu-l împiedică să fie cea mai bogată țară din Asia, în clasamentul nostru.

Ai văzut toate filmele americane care laudă Vegas? Ei bine, s-ar putea uita de ele, pentru că noi jocuri sunt paradisul Macau. Datorită lor, economia acestui mic stat crește exponențial de la un an la altul. În plus față de cazinourile care operează în această țară, multe alte companii străine din industria jocurilor de noroc preferă să ia o licență de utilizare în Macao din cauza taxelor favorabile.

În plus, veniturile țării sunt completate de exportul de produse diferite. În calitate de stat vecin din Singapore, în ciuda faptului că nu are resurse proprii, Macao și-a făcut faima de la importul de materiale din care produc diverse bunuri, doar pentru export. 85% dintre acestea sunt reprezentate de industria textilă și de încălțăminte.

Știai că…

Mulți cred că Macao va traversa Las Vegas în curând ca un punct culminant al iubitorilor de jocuri de noroc?

1. Qatar, 129 726 usd pe persoană

1. Qatar, 129 726 usd pe persoanăȘi aici am ajuns la sfârșitul acestui clasament cu cele mai mari țări din lume. Și ce alt stat ar putea ocupa primul loc, dacă nu Qatar? Ca mulți dintre vecinii săi, Qatar a făcut cea mai mare parte a bogăției sale din comerțul cu petrol.

Exportul unei cantități uriașe de gaze naturale, care a fost recent descoperită pe teritoriul statului, a ajutat-o pe Qatar să devină cea mai bogată țară din lume. Dar, spre deosebire de alte țări din Golf, monarh, emirul Tamim bin Hamad Al-Thani și-a dat seama că ar fi înțelept să se dezvolte noi industrii fără a fi nevoie să rămână dependent de combustibilii fosili.

Venituri suplimentare acestea sunt generate de industria de aviație și turism. Cetățenii, la fel ca vecinii din Orientul Mijlociu, nu plătesc impozite și impozite, dar beneficiază de servicii de sănătate și educație gratuită.

Știai că…

Doar aproximativ 10% din toți locuitorii din Qatar și se nasc în această țară?

Concluzie

Și aici se termină lista noastră. Deși s-ar putea să înțelegem care este cea mai bogată țară din lume, unele dintre pozițiile din clasament suntem siguri că vor părea destul de uimitoare.

Sper că ți-a plăcut să citești această ediție. Asigurați-vă că pentru a vizita, de asemenea, articole în cazul în care vom prezenta top 25 cei mai bogați oameni în 2019, de pe site-ul nostru. Pentru suplimente, opinii, întrebări sau opinii, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

Recent articles

Accesează un credit fără dobândă

Ce este un împrumut fără dobândă? Așa cum puteți înțelege acest lucru pe cont propriu, chiar de la numele acestui instrument financiar, un împrumut fără...

Credit ipotecar sau Prima Casă?

Ipoteca sau prima casa? Deși pe site-ul nostru puteți găsi informații cu privire la ipotecă, precum și despre programul "Prima casa", noi (echipa finanțatorului) s-au...

Ce este DAE și cum te poate ajuta

Ce este Dae? La fel ca majoritatea oamenilor, înainte de a vă decide să cumpărați un anumit produs, probabil că preferați să comparați prețul cu...

Hora Credit

Prezentare Generală-Credit Mountain Muntele Credit este deținut de Muntele Credit IFN S. A. cu sediul la București și a fost înregistrat în registrul general al...

Dobânzi depozite

Dobânzi la depozite Este imposibil să ne imaginăm un departament dedicat economiilor și investițiilor, să nu mai vorbim de depozitele bancare. Deși vin cu unele...

Tu știi care sunt cele mai bogate țări? – update 2019

Care este cea mai bogată țară din lume? Cei mai mulți oameni vor crede că răspunsul la această întrebare ar trebui să fie Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.